Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úvěr ze st.spoření a nová smlouva

Od: grace* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,spoustu let platím stavebko,vždy dospořím,založím nové atd..u stejné staveb.spořitelny.Nyní naposledy jsem si brala úvěr ze staveb.spoření,který budu ještě 3 roky splácet,nijak vysoké splátky.V těchto dnech se mi naskytla výhodná nabídka na koupi bytu,polovinu požadované částky mám v hotovosti.Zajímá mě,jestli si můžu založit nové stavebko,vložit onu hotovost a zažádat si o další úvěr,zase u té stejné společnosti,popřípadě si jej založit u jiného peněž.ústavu a čerpat úvěr tam,ale nevím,jestli si to stavebka mezi sebou dávají vědět.Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za případné odpovědi.Grace

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

coop*
hodnocení

0x

Stavební spořitelna je banka jako každá jiná. Jestli splníte podmínky pro poskytnutí úvěru, pak by byla banka proti sobě, aby vám nepůjčila.

karjala*
hodnocení

0x

Stavebko si založit můžete a hned čerpat meziúvěr. Jelikož se ale jedná o meziúvěr, tak ze začátku budete splácet úroky a jakoby dospořovat do 40 % cílové částky a pak teprve přejdete na řádný úvěr a začnete splácet ten.

Stavební spořitelna, u které máte stávající úvěr se o novém dozvědět nemusí (pokud to nemáte napsáno v podmínkách úvěru, že musíte nové úvěry hlásit, jako že si myslím, že to tam někde máte). Nová stavební spořitelna se to dozví, neboť bude zjišťovat, jestli máte někde úvěr a váš stávající úvěr tam bude vedený.

V současné době jsou hodně nízko sazby hypoték. Doporučuji oběhnout několik hypotéčních bank, stavebních spořitelen i třeba finanční poradce, ať vám najdou nejlevnější úvěr.

U hypoték pozor, doba fixace je doba, po kterou máte garantovanou úrokovou sazbu, po této době se může změnit. Ale zase můžete jít k jiné bance a úvěr refinancovat, takže to není až takové netěstí. A vzhledem k současné ekonomické recesi sazby hned tak nahoru nepůjdou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]