Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím, poraďte, kdo znáte pražské Divadlo Na Jezerce - jak se do tohoto divadla obléci - neformálně nebo společensky. Nejsme z Prahy a máme tam jet na představení, tak by mi moc rada pomohla, abychom se tam pak necítili trapně.
Do divadel ve velkých městech jezdím opravdu zřídka. Také mám problém s oblečením, vždy volím "něco mezi". A vždy si připadám o něco víc společensky oblečená, než je průměr ostatních diváků. Vídávám kolem sebe muže v obleku i v plátěných kalhotách, ženy v třpytivém i běžném letním oblečení.
Trochu se musím usmívat (ale ne vysmívat) radě, aby bylo oblečení čisté. Naprosto nepředpokládám, že by Limetka vytáhla ze skříně halenku se skvrnou od oběda .
Těžko radit holce (tedy z mé pozice), ale pro kluka - klidně slušné džíny a decentní košile (polobotky, ne tenisky), klidně i oblek s kravatou - takže cokoli mezi tím... Myslím, že kdo by se tam objevil ve fraku bude vyčnívat stejně, jako ten ve sportovním... Svou roli také může hrát volba představení...
Jdete do společnosti tak si vezměte společenský oblek. Pro muže šaty, košile, kravata, pro ženu hezké sváteční šaty, nebo i kalhoty s pěkným topem, kabelka. Na venkově bylo zvykem vždycky mít něco na všední den a něco na svátek. Tak si vezměte co máte na svátek, nemusí to být nové, modní, hlavně čisté.
No... upatlané tepláky jsem tedy opravdu nemyslela , spíš něco jako - že na cimrmany bych šla klidně v džínách, ale do jiných divadel se to zase nehodí - asi zvolím nějaké něco mezi, možná černé kalhoty a halenku s lurexem, to by nemělo být faux paux ani tak ani tak. Snad
Jasně, a z batohu mi budou čouhat vidle. Není moje chyba, žes v životě nebyl třeba na cimrmanech nebo jiné neformální scéně - a tam by se člověk asi v blýskavých koktejlkách s lurexem rozhodně cítil blbě. Tak proto jsem se ptala, jakého typu je toto divadlo, a ne aby mne tu někdo drbal. Zdraví těžce mimopražská (Kometa jedéééééém) Limetka
Limetko, my chodíme hodně do Divadla na Fidlovačce, taky takové neformální divadlo. Ale stejně by mě hanba fackovala, kdybych si vzala džíny. Takže já být tebou, vezmu si černé kalhoty a nějaký svetřík, nebo halenku. Nic hogo fogo, ale rifle ne. Manžel třeba kalohy a košili bez kravaty, nebo taky nějaký svetr...
doplněno 23.10.12 10:22: Kalohy Samozřejmě jsem myslela kalhoty
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.