Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hormon progesteron

Od: atrama® odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu, čím se dá doplnit v těle hormon progesteron, když je nízká hladina v krvi? Myslím potravinami, ne chemií a prášky. A když doktor nasadí hormon v tabletách, tloustne se potom? Děkuji všem, kdo s tím má zkušenost.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drejdl*
hodnocení

4x

Pprogesteron je gestagenní hormon, tvořený ve žlutém tělísku ve vaječníku dospělých žen. Žluté tělísko vzniká po ovulaci, produkuje progesteron a pak zaniká. Otěhotní-li žena, žluté tělísko nezaniká, naopak se zvětší a produkuje masivně progesteron. V nadledvině se ho tvoří mizivé množství, a to i u mužů.

Přírodní progesteron není k dispozici, v přírodě lze nalézt jenom podobné látky - tzv. fytosteroly. jejich účinek je však nepatrný až žádný. Po tabletách progesteronu se netloustne, tloustne se po jiných - estrogenech.

doplněno 22.10.12 11:33:

Pozor - Estrozin podle toho, co čtu, je přípravek s účinky estrogenu. To s gestagenem tzypu progesteronu nemá nic společného.

hodnocení

Děkuji Vám, já jsem právě hledala na netu a nic se mi nedařilo najít. Snad jen lněná semínka a kurkuma, ale je v tom asi jen malé množství. Jedná se o dívku, které byla zjištěna nízká hladina progest. a nedaří se jí otěhotnět. Bude jí hormon předepsán od gynekologa, ale chtěla jsem zjistit, jestli nejde něčím přírodním doplnit. Děkuji Vám pane Drejdl za odbornou odpověď.

drejdl*

Rádo se stalo, přeji úspěch

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Nevím, jestli lze progesteron doplnit potravinami, tvoří se v kůře nadledvinek.

Našla jsem odkaz na přírodní preparát na doplnění tohoto hormonu:

prozdravi.cz/...

diochi.cz/...

koudalak*
hodnocení

0x

Progesteron je obsažen i ve spermatu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]