Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, čím se dá doplnit v těle hormon progesteron, když je nízká hladina v krvi? Myslím potravinami, ne chemií a prášky. A když doktor nasadí hormon v tabletách, tloustne se potom? Děkuji všem, kdo s tím má zkušenost.
Pprogesteron je gestagenní hormon, tvořený ve žlutém tělísku ve vaječníku dospělých žen. Žluté tělísko vzniká po ovulaci, produkuje progesteron a pak zaniká. Otěhotní-li žena, žluté tělísko nezaniká, naopak se zvětší a produkuje masivně progesteron. V nadledvině se ho tvoří mizivé množství, a to i u mužů.
Přírodní progesteron není k dispozici, v přírodě lze nalézt jenom podobné látky - tzv. fytosteroly. jejich účinek je však nepatrný až žádný. Po tabletách progesteronu se netloustne, tloustne se po jiných - estrogenech.
doplněno 22.10.12 11:33:Pozor - Estrozin podle toho, co čtu, je přípravek s účinky estrogenu. To s gestagenem tzypu progesteronu nemá nic společného.
Děkuji Vám, já jsem právě hledala na netu a nic se mi nedařilo najít. Snad jen lněná semínka a kurkuma, ale je v tom asi jen malé množství. Jedná se o dívku, které byla zjištěna nízká hladina progest. a nedaří se jí otěhotnět. Bude jí hormon předepsán od gynekologa, ale chtěla jsem zjistit, jestli nejde něčím přírodním doplnit. Děkuji Vám pane Drejdl za odbornou odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.