Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jablečné víno - jak dlouho kvasí?

Od: sikin® odpovědí: 1 změna:
avatar sikin

Teď mi v demižonu kvasí jabčák. Podle různých doporučení bych měl zhruba po 2 měsících (mám v místnosti při 20 st.C) poprvé stáčet. Ze zkušeností z minulých let ale vím, že to bude bublat daleko dýl a nevím kdy najít ten vhodný okamžik. Mám obavy, že když to stočím brzy, tak tím odstraním kvasinky a zastavím ten proces a když to nechám dlouho, že třeba něco pokazím. Nedá se to nějak změřit? Nebo to zkusit jen podle chuti? Jaké máte zkušenosti s domácím vínem?

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

3x

Už jsem tady psal o kvašení.Hlavní doba kvašení u ovocných vín je asi 5 týdnů.Nemá smysl udržovat kvašení ve směsi s ovocem,lépe je tekuté podíly stahnout do nádoby zvlášť a nechat dokvasit.Kvasinek je ve víně dost,po skončení kvasu usednou na dno.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]