Nejste přihlášen/a.
Teď mi v demižonu kvasí jabčák. Podle různých doporučení bych měl zhruba po 2 měsících (mám v místnosti při 20 st.C) poprvé stáčet. Ze zkušeností z minulých let ale vím, že to bude bublat daleko dýl a nevím kdy najít ten vhodný okamžik. Mám obavy, že když to stočím brzy, tak tím odstraním kvasinky a zastavím ten proces a když to nechám dlouho, že třeba něco pokazím. Nedá se to nějak změřit? Nebo to zkusit jen podle chuti? Jaké máte zkušenosti s domácím vínem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.