Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budu do přiznání uvádět příjmy pod § 10, ale protože jsem původně počítala s výdaji paušálem (nevěděla jsem, že pod § 10 musí být pouze výdaje skutečné), nemám žádné faktury ani paragony. Kdosi mi poradil, že mi např. přítel může vystavit doklad na prodej materiálu, který bych do prokazatelných výdajů zahrnula. Je to pravda? Může mi FO bez IČO a DIČ vystavit takový doklad? Do jaké částky? Je tam nějaký háček?
Děkuji
Napište mi do vnitřní pošty, něco s tím se pokusíme udělat. Málo kdo ví, že u těchto příjmu nelze použít paušál a dozví se to až při vypisování daňového přiznání. Nebylo by spravedlivé, abyste danila veškerý příjem z důvodu, že nemáte žádné doklady. Výdaje na dosažení příjmu jste jistě měla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.