Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi,
potřebuji od někoho pomoci, kdo se vyzná nebo má nějáké ty zkušenoti.
Otázka: Je ve školském zákoně napsáno něco, co by škole dovolovalo mě na praxích držet v době podzimních prádnin?
Člověk si řiká, že praxe jsou v rámci školy, a že by na to mohli platit prázdniny.
Ptám se, protože mám mít tedkom praxe, a také mám/e arogantnější oborovou vyučující, která na nás při proslovu vytáhla "pozor" paragraf 561. :D Vím, že to není paragraf, ale zákon a chci se s ním ze zajímavosti a pro budoucí situace seznámit.
Děkuji za odpovědi
Školský zákon, povinnosti žáků a studentů § 22
(1) Žáci a studenti jsou povinni
a) řádně docházet do školy nebo školského zařízení a řádně se vzdělávat,
b) dodržovat školní a vnitřní řád a předpisy a pokyny školy a školského zařízení k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byli seznámeni,
c) plnit pokyny pedagogických pracovníků škol a školských zařízení vydané v souladu s právními předpisy a školním nebo vnitřním řádem.
___ Podle mne je to jednoznačné: Musíte plnit pokyny školy a pedagogických pracovníků, mistrů odborné výchovy, i dalších zaměstnanců školy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.