Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Školský zákon č. 561/2004 sb

Od: blackburn* odpovědí: 2 změna:

Ahoj lidi,

potřebuji od někoho pomoci, kdo se vyzná nebo má nějáké ty zkušenoti.

Otázka: Je ve školském zákoně napsáno něco, co by škole dovolovalo mě na praxích držet v době podzimních prádnin?

Člověk si řiká, že praxe jsou v rámci školy, a že by na to mohli platit prázdniny.

Ptám se, protože mám mít tedkom praxe, a také mám/e arogantnější oborovou vyučující, která na nás při proslovu vytáhla "pozor" paragraf 561. :D Vím, že to není paragraf, ale zákon a chci se s ním ze zajímavosti a pro budoucí situace seznámit.

Děkuji za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Školský zákon, povinnosti žáků a studentů § 22

(1) Žáci a studenti jsou povinni

a) řádně docházet do školy nebo školského zařízení a řádně se vzdělávat,

b) dodržovat školní a vnitřní řád a předpisy a pokyny školy a školského zařízení k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byli seznámeni,

c) plnit pokyny pedagogických pracovníků škol a školských zařízení vydané v souladu s právními předpisy a školním nebo vnitřním řádem.

___ Podle mne je to jednoznačné: Musíte plnit pokyny školy a pedagogických pracovníků, mistrů odborné výchovy, i dalších zaměstnanců školy.

hodnocení

0x

Už si přesně nepamatuju, jak na střední, ale na vysoké jsme měli praxi přes letní prázdniny zcela určitě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]