Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

15 let - založit si bankovní účet

Od: fill odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, již jsme se v nadpise zmínil, že je mi teprve 15 let, z různých důvodů potřebuji bankovní účet. Když je mi 15, samozřejmně mám i občanku, takže při založení si myslím, že není problém, nebo musím mít 18+? Nebo jak to je? Děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Od 15 let je možné si založit jen tzv. studentský účet (nebo podobný produkt), nicméně i ten jen se zákonným zástupcem. Jakýkoliv jiný až od 18.

totak*
hodnocení

0x
Banky se můžou přetrhnout aby získaly nové klienty a mezi mládeži 15+ je pro ně nejlepší kšeft takže ti určitě bránit v založení účtu nebudou. Snad každá má dokonce lépe uročené nebo jinak zvýhodněné ( třeba nižšími poplatky ) studentské konto. Takže je jen na tobě jestli si vybereš studentské konto nebo pujdeš do " dospělého " účtu třeba u M.banky či FIO které je stejně bez poplatků ale nemá omezení studentských účtů.

laybor*
hodnocení

0x

Založit si můžeš, ale

všechny banky budou po tobě požadovat souhlas zákonného zástupce ( otec nebo matka) , kteří jsou za účet zodpovědni do tvé plnoletosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]