Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bradavice na chodidle,co s nimi?

Od: lounacek odpovědí: 8 změna:

Dobrý den všem. Asi před půl rokem,se mi objevili na chodidlech malé bradavice. Nijak mi nevadí,jen při došlápnutí na ono místo trochu to zabolí. Byl jsem již třikrát na vypálení dusíkem,ale některé se pořád vracejí. Nechci si už nechat dusíkem ničit chodidla a tak bych přivítal nějakou babičkovskou radu co s nimi. Děkuji předem za cenné rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Lápis, funguje... ;)

samoleceni.cz/...

kudrlinka
hodnocení

0x

V mateřské školce jsem dětem potírala bradavice vodičkou DUOFILM - po čase změknou a odloupnou se. Když se objevily mě, jednoduše jsem je desinfikovala, podstříhla a vytrhla i s kořínkama, víc se neobjevily u nikoho z nás*uspech*

hodnocení

0x

Můj syn přesně tyhle maličké bradavice na chodidlech měl, a kromě nich i jednu větší na patě. Byl malý, chodil ještě do školky. Zaboha bych ho netrápila na chodidlech dusíkem. Koupila jsem tenkrát lapisovou tyčinku v lékárně, nevím, ale mám dojem, že už se neprodává :( Měli jsme proceduru: namočit nožičky do teplé vody, po 20 minutách utřít a poťupat každou bradavičku lapisem. Nic nebolelo. Druhý nebo třetí den namočit, odloupnout černé flíčky z bradaviček a znovu potřít lapisem. Trvalo to dosti dlouho, občas se rozesely i nové na místech, kde předtím nebyly, ale já jsem byla trpělivá. Malé se nám časem podařilo poodstraňovat a velká se začala zmenšovat - od okrajů k prostředku rostla zdravá kůže. A po nějakém čase zmizela definitivně i poslední velká bradavice. Vypadala tak trochu jako květák, a bylo vidět, jak mizí jednotlivé úseky. Od té doby uteklo 20 let a bradavice se zatím nevrátily.

doplněno 21.10.12 17:13:

Aha, vidím, že mowla dal odkaz na lapis. Vím, že ho před pár lety kamarádka marně sháněla. Tak to je supr.

hodnocení

0x

Pozor, pozor, pozor! Bradavice jsou přenosné. Mohou je dostat i jiní členové rodiny! *stop* Zbavovali jsme se jich skoro všichni v rodině!

dejavu*
hodnocení

0x

Dcera je taky dotáhla domů a na ty, na kt. nezabral dusík, si koupila v lékárně vodičku, vypadá to jako lak na nehty, napařila si to chodidlo a bradavici vystřihla nůžkami a vyndala pinzetou kořeny a tu jizvu ošetřila ještě tím přípravkem. Tak se toho zbavila, ale není to nic pro bolestíny, to je pak lepší, když to udělá kožní doktorka. :) Bohužel žádný lápis a jiné vodičky bez fyzického ostranění bradavice i s kořeny nepomohl, muselo se to zkrátka vytrhnout.

doplněno 22.10.12 08:03:

Základ je to nahřátí v teplé vodě, aby kůže změkla a bradavice vystoupla.

ladaadal*
hodnocení

0x

V lékárně na to prodávají spec.náplasti, mě to fungovalo. Nalepí se asi na 3-4 dny (vždy po odlepení nalepit novou)a pak se to vyďoube nůžkama. Je to ztumpachovělý, že to ani moc nebolelo *smich*, ale jako jediný pomohlo.

chatty
hodnocení

0x

Když jsem měla bradavici na chodidle já, dostala jsem u doktorky takovou hnusnou mastičku, která se natřela jen na postižené místo. Musela jsem si vystřihnout kroužek z vatového tamponu, dát ho kolem bradavice a do kroužku dát mastičku. Přelepilo se to náplastí. Nevím už jak dlouho jsem tenhle proces musela opakovat, ale je fakt, že se bradavice po nějaké době používání "odloupla" a už se nevrátila.*uf*

asiasi*
hodnocení

0x

Dobrý den - u dětí jsme mívali malé bradavice. Ty jsme likvidovali úspěšně potíráním "šťávou" z vlašťovičníku - roste nám to jako plevel na zahrádce, rozříznutím stonku pryští taková oranžová tekutina,vypadá jako jód. Mazali jsme až do zmizení. Někdy nám také předepsala dětská lékařka vodičku. Ale muselo se dávat pozor, aby to nepoškodilo okolní kůži. Z časopisu Receptář č.8/2012 jsem si před chvílí m.j. opisovala radu, že na léčení bradavic /ale i kuřích ok/ pomáhá kůra břízy. Kousek čerstvé navlhčené kůry přkládáme vnitřní stranou po dobu pěti až sedmi dnů na bradavici. Každý den ji vyměňujeme za čerstvou. Nemám to vyzkoušené, chystám se na kuří oka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]