Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

16 let a vztah?

Od: cookie* odpovědí: 11 změna:

Ahoj.. co si myslíte o dnešních vztazích? Např. když je 15letá holka a 18letý kluk? Myslíte si, že je to pro holku moc brzy? A když už mají sexuální život, asi pro holku není dobré, když bere antikoncepci, že?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

cookie, myslet si můžeme cokoliv. Jestli skutečnost je taková, že patnáctiletá má vztah a bere antikoncepci, je potřeba to vzít jako fakt. Ať se to někomu líbí nebo ne. Jak říkávala moje babička: marné volání. Je to tak! *hej*Je moc dobře, že atikoncepci používají, že jsou zodpovědní a že se tím netají. Mohlo by být všecko opačně a neštěstí. No, co už?!;)

hop®
hodnocení

0x

14-ti letá holka a pětatřicetiletý "kluk", její rodiče byly rádi, že vědí, kde holka je, protože dva roky před tím šu...a někde jinde a oni nevěděli kde, s kým a za kolik...

Antikoncepce upravuje i menstruaci, některým holkám jí lékař doporučí preventivně, nejen kvůli plánovanému sexu...

krkovicka*
hodnocení

0x
Jakmile začnu žít sexuálním životem a dřív než začnu musím myslet i na způsoby antikoncepce.Jestli je kluk starší i zkušenější to nehraje roli.Mám kamarádku.Její první kluk od 16ti jemu bylo 27.let.čím víc byli rodiče proti,tím víc jim to upevnilo vztah.Dnes jí je 29 a jsou dva roky manželé s miminkem.Občas byly chvíle kdy politovala že si pořádně neužila.Zatím vypadají spokojeně-kdo ví...

askmenow*
hodnocení

0x

Nebyla jsem tou dobou jiná. A i zpětně myslím, že jsem měla i v té době hodnotnější, upřímnější a opravdovější vztahy, než spousta mnohem starších. A rozdíl mezi mnou a mým tehdejším přítelem byl i více, než dva roky, jak píšeš v příkladu v otázce.

Takže si o tom nemohu myslet nic špatného. Jasně, jsou páry, které tou dobou mají dost pochybný vztah, ale to jsou ostatně i v generacích starších, no ne?

A antikoncepce: každý ti řekne něco jiného. Je na tobě, čemu budeš věřit.

doplněno 21.10.12 01:20:

pardon, "více, než tři roky"

ron*
hodnocení

0x

Ahoj Cookie.

V patnácti letech na vztah brzy není, cítiš li se na něj. Ale vzhledem k Tvému věku se asi moc dlouho neznáte, takže s tím sexem to neuspěchej. Klidně rok počkej. Partner na Tebe nesmí spěchat. Má-li Tě rád , počká. A pokud už sexuálním životem žiješ, určitě nějakou antikoncepci používejte*hej*. Ať už Ty nebo partner. Já mám na hormonální antikoncepci pozitivní názor. Přestaly mi silné bolesti při menstruaci, zmizela nepravidelnost. V každém přpadě je nutné předchozí vyšetření gynekologem, záleží na zdravotním stavu každé ženy (dívky).

vvv*
hodnocení

0x

Jestli kouříš, tak na hormonální antinu zapomeň, mohla by tě zabít. Ale to ona může i tak. Ve špitálech se už ani nediví, když jim tam vozí šestnáctky s mrtvicí po antině.

cookie*
hodnocení

No já sexuální život nevedu.. ale povídala jsem si o tom s mamkou a říkala, že je to v tech 15 nebo 16 brzo na to ji užívat, že to je chemie do těla. Ale kdybych jí řekla, že chci se svým partnerem mít sex. život, tak by mi v tom nebránila.. myslíte si teda, že antikoncepce je zbytečná chemie pro 15 letou holku?

askmenow*

... na tuhle otázku má každý svůj názor, který ti může být celkem jedno, neboť je naprosto nekvalifikovaný. Já jí tou dobou brala. Už je mi pár let po dvacítce a jsem v pohodě, beru ji stále. Ruku do ohně za to, že to nějak neovlivnilo mé těla do budoucna samozřejmě dát nemohu.

Hormony ovlivňují spoustu věcí, včetně chemie, kterou ůvyzařujeme", ovlivňují volbu partnera a námi partnerem, nálady, vzhled...

Když ještě nějaký pátek se sexem počkáte, bude to skvělé! Ve vašem věku můžete mít vztah ještě nějakoý čas bez sexu. *slunce*

noviny*
hodnocení

0x

Nedá se říct, jestli je to brzo. Někdo není na vztah zralý ani ve dvaceti, někdo je zas mnohem dřív. Většina takových vztahů nevdrží, ale není nemožné, aby to vydrželo. Jinak co se týče hormonální antikoncepce (pokud myslíš tuhle), tak to je dost velké svinstvo. Moc se o tom nemluví, protože to hodně vynáší.

zelko
hodnocení

0x

Podle mě je to akorát. S mou (nyní už bývalou) holkou jsme se dali dohromady, když mi bylo 15 a jí 14.. Byli jsme spolu až do 28.září, kdy to ukončila kvůli jinému. Ale i teď se vídáme a máme se moc rádi.. Ale asi jde o to, jak jsou na tom dotyční rozumově. Někteří jedinci by si s vým chováním holku nezasloužili ani ve 30..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]