Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba za odpady za osobu nebo plochu bytu?

Od: roman01 odpovědí: 15 změna:

Platba za odpady je za osobu? Je možné, aby družstvo požadovalo platbu vypočítanou za metry bytu a ne za osobu? Díky.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

knopka*
hodnocení

3x

A co mají společného odpad a metry v bytě? *bzum* To taky můžou počítat odpady podle počtu oken?

hodnocení

2x

Ano,za osobu.

buss
hodnocení

2x

Proč se dohadovat, máme zákon o odpadech, a v historii se to už tady objevilo. I kdo odpad hradí.

zákone je obvykle obecný a upravuje / zpřesňuje jej vesměs vyždy místní (obecní) vyhláška. Kdo nechápe že platit za M2 je kravina, tak si sedí na vedení. My máme chalupu a v ní obvykle bydlí jen jeden člověk. Chalupa má miniálně 150M2, myslíte že díky její vetší výměře ten jeden člověk vyprodukuje odpadu za 3 lidi. Já si to nemyslím.

doplněno 21.10.12 13:57:

MJ. v Brně je poplatek 500kč/osoba/rok, ale už asi říští rok to bude upraveno magistrátem na 1000kč/osoba/rok. grrr.

roman01
hodnocení

Co dělat jestliže družstvo trvá na platbě za metry? Díky.

h

to slyším prvně, vždy se platí za počet osob v domácnosti

co ta tady meleš . . . . ve většině měst ČR se platí za osoby (počet osob)!

doplněno 20.10.12 20:21:

jo sory, upřímná omluva. Platí se obvykle za počet osob.

hodnocení

0x

pane, prosím od kdy se platí družstvu za opdady! Já jsem nikdy družstvunic neplatil, vždy jen obci nebo městu! Co to je za krávovinu. Copak družstvo má co do činění s odpady. Obraťte se na právníka.Platba za M2 je nesmysl. Když nějaká stará bába drží velký 3 -4 pok byt, přeci nemusí platit za odpady za 4 lidi. Navíc sama prd odpadů vyprodukuje, páč jistě šetří kde může.

hodnocení

0x

Dobrý den Roman. :) Může se stát, že družstvo si odsouhlasí, že poplatek za popelnice, bude se rozpočítávat, podle skutečných faktur. Pak se Vám může stát, že poplatek za odvoz se může vyšplhat na 900,- Kč na osobu. Praha 9, to je u nás skutečnost.

doplněno 20.10.12 20:40:

spravni.juristic.cz/...

s tímto bych zásadně nesouhlasil, byť jde ostovky korun. Občan má městu platit částku dle vyhlášky a ne doplácet za někoho,kdo má nebo produkuje nadměrně více odpadu a je potřeba se s tím nějak dovypořádávat. Tazatel nesdělil,proč vlastně mají systém plateb přes " nejaké družstvo". Družstvo přece není povinno toto řešit. Jsou zde jisté skutečnosti a okolnosti, jež neznáme.

hodnocení

0x

U nás se platí podle počtu osob v domku. Děti do 10 let to mají zdarma. Od 10 let až do důchodu 500 Kč za rok /na osobu/. Důchodci mají slevu a platí 400 Kč ročně.

Co mě ale překvapilo: Byla u nás moje mamka, bydlí na vsi asi 15 km od nás. A ta říkala, že u nich se neplatí za osoby, ale za dům /nebo za byt/.

Ona prý platí jako 80 letá ročně 500 Kč /je vdova/ a nedaleko rodina - 2 rodiče a 3 již odrostlé děti platí všichni dohromady taky 500 Kč za rok. To se mi pak zdá dost nespravedlivé pro ty, co žijí sami. Lepší je to brát podle počtu obyvatel. Jaga.

hodnocení

0x

Však se nebojte, já si na vás zase, zase něco novýho vymyslím jak z vás dostanu ty peníze co sme s mejma kumpánama doposavaď přemístili (čti: nakradli) abysme je mohli nejenom nahradit ale aby ,,nám" zůstal ještě nějakej větší bakšiš!.!.!.!.!

Váš M. Kradlousek

luisi,

a kde je odpověď, ale ono stačí jen nadávat...

ladaadal*
hodnocení

0x

Myslím, že tohle si obce upravují vyhláškou. My dřív platili za osobu (když byly veřejné kontejnery) a děti měly sníženou sazbu. Teď platíme od popelnice a podle toho, jak často ji chci vyvážet.

hodnocení

0x

Romane, slyším poprvé, že by se odpad měl platit za metry. Domnívám se, že je to nějaká anomálie uředníka v družstvu.

Znám jen dva případy. Někde se platí za osobu, a v jiné obci za službu sjednanou s likvidátorem odpadu.

Příklad, Pardubice, platím 500Kč na hlavu, Rasošky, platím za svoz, jaký si objednám. 1x týdně, 1x za 14 dní , 1x za měsíc, jednotlivé pytle...

Ptal jste se na družstvu, proč to tak počítají?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]