Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,jsem 14dní na uředu práce s nárokem na podporu,našla jsem si brigádu ale zapomněla jsem to v ten den nahlásit naUP,hlásila jsem to až druhý den,nevíte jaký mně čeká postih?děkuji za odpověd..Jarka
Dobrý den.
Máte povinnost oznámit úřadu práce nástup do zaměstnání nejpozději do 8 kalendářních dnů. Pokud v průběhu evidence využijete možnost přivýdělku, tzv. nekolidující zaměstnání, máte povinnost oznámit výkon nekolidujícího zaměstnání nejpozději v den nástupu k výkonu této činnosti.
Nesplnění těchto podmínek by mohlo vést k sankčnímu vyřazení, což by mohlo negativně ovlivnit vaši případnou další evidenci na úřadu práce.
doplněno 20.10.12 19:18:Jen doplňuji: nekolidující zaměstnání- jedná se o krátkodobou brigádu,s maximálním měsíčním hrubým výdělkem do 4.000,- Kč.
Jste šikovná, klobouk dolů. Pokud jste skutečně vše řádně nahlásila druhý den a budou vás chtít vyřadit z evidence, ihned napište odvolání. Je velká pravděpodobnost, že na odvolání v evidenci zůstanete. Dejte vědět, jak to dopadlo.
Dobrý večer. Jarko, pokud je úřednice na ÚP jen trochu rozumná, pak se domnívám, že Vám žádný postih nehrozí. Možná jen pokárání a poučení ze strany úřednice ÚP. Stát se to může a jeden den se prominout dá. To je můj názor.
Není zač. Nezapomeňte si už předem vymazlit důvod, proč jste nemohla splnit zákonnou povinnost v den nástupu, ať jej nemusíte v odvolání moc "dramaticky" měnit. Držím palce.
dobrý den,tak z uřadu práce jsem díky té nenahlášené brigádě vyřazena,ale měla jsem možnost o vyřazení požádat sama,tudíž nedojde k žádné sankci a mám možnost se na pracák zaevidovat kdykoliv znovu a nemusim na to čekat tři měsíce...ale podpora mi už bude počítána z té brigády,tam jsem si ale bohužel vydělala jen pár stovek...takže se mi tohle všecko fááákt vyplatilo...nemusela jsem se nikam cpát,mohla jsem v klídku 5 měsícu ležet doma na gauči a pěkně pobírat docela slušnou podporu...Jarka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.