Nejste přihlášen/a.
Ahoj!
chci se zeptat, jak nejlevneji a nejbezpecneji cestovat s kytarou? Nemam pevne pouzdro, pouze obal, do zavazadlovyho prostoru ji davat nechci, protoze by ji asi na 90% nevratili vcelku.. Nekde jsem cetla, ze je mozne si ji vzit jako prirucni zavazdlo, to ale neodpovida rozmerum? A nebo ji zdarma dat nejak k letuskam, u kterych by byla celou cestu.. nemate nekdo, nejlepe asi hudebnici, s takovym dilema zkusenost?
Dekuju!
Záleží opravdu na přepravci, kamarád vezl Gibson SG Stand. z Ruska, ařeli mu, že vzit kytaru s sebou neni problém. Jiný letěl s Austria Air a též bez problémů. Pokud by to váš dopravce neumožňoval, doporučuji zakoupit na ni pevný futrál a opatřit ho nálepkou křehké.
doplněno 20.10.12 16:13:Jo a pokud letíte s ČSA a kytaru vám povolí s sebou na palubu, bude jí vystavena zvláštní letenka, kt. musíte doplatit. Ta je individuální, sdělí vám její cenu, až když řeknete, kam cestujete a kdy, opět připomínám, toto se musí domluvit a zarezervovat předem.
a pak se modlit,aby nepřicestoval jen prázdný futrál.
myslíte, že nálepka křehké v dnešní přepravě něco znamená?
Souhlasím, neznamená nic, čirou náhodou jsem si natočil, jakým způsobem se v Ruzyni nakládají zavazadla a kdo to viděl, děsil se. A při návratu z dovolené jsem zažil rozmácené kufry s rozbitými lahvemi uvnitř, ač zabalenými do fólie a oblečení.
Asi by to chtělo se předem domluvit s leteckou společností.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.