Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrubá kůže - z čeho to je?

Od: axlik* odpovědí: 19 změna:

Ahojte, poslední dobou (asi měsíc) se mi na rukou (teď tedy hlavně na pravé) objevuje todle, nevíte o co jde? Z čeho to je? Jestli nějaké mýdlo nebo tak...Nikdy se mi nic podobného nedělo a je to nepříjemný si s někým podávat takovou ruku :D

PS. Hlavně nepiště z masturbace :D :D :D

doplněno 18.10.12 17:08:

Koukám, že na fotce to moc vidět není, ale je to opravdu hodně a navíc je ta ruka hrubá na dotek :-!

Hrubá kůže - z čeho to je?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Zajdi si na kožní - tohle může být leccos od ekzému přes plíseň po lupenku...

axlik*
hodnocení

Po doktorech se mi moc lítat nechce, nerad dělám hypochondra :D Nestačil by nějaký krém na ruce?

hahanaj*

tak tohle opravdu není hypochondrie- jděte s tím k lékaři to není legrace - hlavně to začněte léčit hned, než se to zhorší

linda2

Je to na něco alergie a nemusíte se toho ani dotýkat, jen být v blízkosti.

axlik*
hodnocení

No jo, jenže já se dotýkám pořád stejných věcí a nikdy mi nic problém nedělalo..Jediné nové byly ty pracovní rukavice co jsem měl na rukou, myslím si že v té době se mi to začalo dělat..

hahanaj*

tak to může být z nich , zkuste mazat ruce nějakou heřmánkovou mastí nebo indulonou s měsíčkem a používat jiné rukavice a pokud se to neztratí tak jít ke kožnímu

linda2

Alergie může vzniknout naráz, to není že jsem to nikdy neměl. Ty rukavice co máte, bych vyměnila za jiný, tzv přírodní, může to být prášek na praní, jar, prostě v čem je chemie. Může to být i ovoce, kamarádka měla něco podobného, tak jsem jíradila to co vám. Protože jsme měli doktora daleko tak jsme museli požívat co jsme měli doma nejdřív vytřít solí, pak vydezifinkovat čistým lihem a pak už ani trochu vody. Měla to z prášku na praní a to se ho nedotýkala, jen nabírala sklenicí, ale byla v jeho blízkosti.

hodnocení

1x

Myslím, že jsem jednou měla něco podobného na chodidlech. Byla to plíseň (ze společných sprch při brigádě v jedné továrně). Plíseň se domácími mastičkami nevyléčí.

tomas447*
hodnocení

0x

zdravím,svědí vás to?

axlik*
hodnocení

Néé nic takového, jen se prostě loupe kůže, jiný problém nemám..Jen to, že se to objevuje pravidelně asi měsíc a dycky se ta kůže oloupe a pak je to dobrý a pak znova :D možnááá, ale nevím jistě, měl jsem na rukou v poslední době hodněkrát pracovní rukavice, ty jsou myslím něčím napuštěné ne?

axlik*
hodnocení

Děkuji všem tedy za rady :) zkusím indulonu a jakmile se to do dne, dvou, nezlepší tak povalím k doktorovi :) díky

hahanaj*

taky by to mohlo být, když třeba místo solvíny nebo jiného přípravku používáte na mytí špinavých rukou jar

ladaadal*
hodnocení

0x

Zkus to mazat, ale jak píšeš, dva dny a když to nepomůže, frč k doktorovi. Může to být cokoli.

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Jak říkají kolegové, může to být cokoliv. Ale vypadá to na lupénku...Každopádně na kožní!

hodnocení

0x

Zkuste si koupit v lékárně mast z měsíčku lékařského se sádlem. Ale nejlíp by bylo jít k lékaři. Ještě mě napadlo, nebyl jste v poslední době nějak nemocný? Kůže se také loupe na rukách, či nohách, po špatně léčené spále...ale to asi nebude Váš případ. Nejspíš to je dermatitida, ale ta svědí.

ferda60*
hodnocení

0x

Lupénka (psoriasis) to určitě není, ta vypadá jinak (červené skvrny).

cobrak*
Ano,většinou ano,ale vždy a všude existují výjimky a i nemoci se vyvíjejí. Každopádně si pamatuji,že bývalý spolužák horolezec to měl taky a bylo to z toho lezení po skalách. Měl je suché.

polinek*
hodnocení

0x

asi tohle ,, google.cz/...

lasis
hodnocení

0x
Zdravím také tento problém mám byl jsem u lečitelky a ta mi řekla ze to mám z paluvich jídel a plněnejch sušenkach (tatranky) a podobně a ze bych mel začít pit kysané mléčné výrobky (kefír, kyška,acidofilní mléko...) a hle 95% problémů je pryč !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]