Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stoji novy zub?

Od: seuss* odpovědí: 5 změna:

Zdravim, asi pred 1,5 roku jsem mel bouracku na kole... Jeden z nasledku byl i rozstipnutej zub. Ovsem nejak jsem to neresil, protoze to nebolelo, jenom jsem tam cejtil takovou sterbinu. Ovsem prave nyni se mi odlomil a vypadl kus vnitrku, jsem docela v soku, protoze se mi tohle normalne nestava kazdej den.. :D

Vracim se za nedlouho do CR, tak si zajdu k zubari tam. Jde o to, ze jsem u zubare nebyl asi pres 10 let (nemusite mi rikat, ze to je spatnej pristup, vim to, ale jednoduse jsem nikdy nemel ani kaz ani boleni zubu, tak pro me zubar vubec neexistoval). Vubec nevim co obnasi vrtani, ale myslim, ze ten zub uz nezachrani ani blomba, protoze asi 40% ty stolicky je pryc. Nemate nekdo alespon predstavu jak casove a finance je narocny vytrhnout zbytek toho co mi zbylo a dat porcelanovej novej zub? Jedna se o stolicku 6ku (pokud dobre pocitam). Ja se v CR zase tak dlouho nezdrzim, tak tohle potrebuju nejak vyresit... Nebo jestli zubari i tohle zvladnou opravit...?

Dekuju za kazdy rady.. :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Já si myslím, že pokud je zub zdravý, tak to určitě půjde opravit i bez nového porcelánového zubu. Já jsem měla také pouze polovinu stoličky a pan doktor s pomocí takové kovové formy mi zub opravil a vydrželo to tuším několik let. Na razantní zákrok je vždy času dost. Asi před třemi roky to bylo za jeden vsazený zub tuším 10 tis.Kč. Možná má někdo zkušenost z poslední doby.*ee* Dobrý večer!

hodnocení

2x

Zásadně bych se snažila zachovat původní zub. Pro zubaře by to neměl být až takový problém. Čím déle máte své zuby, tím líp.

seuss*
hodnocení

tak to Vam vazne moc dekuju (nemysleno ironicky :))

to vite, ctu si takhle neco o J.Husovi a najednou mi cestuje takovej kus zubu ven, jaksi me tento jeho vylet znepokojil... :D

hodne jste me uklidnili/y. Samozrejme, ze budu jedine rad, pokud mi muj zub zachrani, ja mam zuby zdravi (je mi 26), jak jsem psal, az na moji pitomost, ktera mi zpusobila tento problem...

a i tak koukam, ze to neni zrovna levna zalezitost, tak o to radeji si ten zub necham svuj :D, samozrejme o penize mi tedka vubec nejde...

doplněno 15.12.08 21:23:

jste obe zeny, takze jste me uklidnily :) (ja jsem pri psani odpovedi nevedel pohlavi druhe prispevovatelky.. :)

dusatka*

Problém bude spíš sehnat zubaře, to je teď v téhle republice tak trochu rovno zázraku...

hodnocení

0x

To byste se divil, co dnes zubaři dokáží. Domodelují vám chybějící část tak, že oprava nebude k poznání. Navíc se vám dostane nabídky, z jakého materiálu chcete mít výspravu provedenu (např. keramicky)... Ničeho se nebojte - jen dvě věci to chce: zubaře a peníze...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]