Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přepsat byt?

Od: zebrabezpruhu* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den všem,

chtěla bych se zeptat jak zajistit, aby můj byt, v případě mé smrti, dostaly děti. Jsou nezletilé, jsem rozvedená. Stačí určit osobu, která bude do jejich plnoletosti majetek spravovat a nechat smlouvu notářsky ověřit?

Díky za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tvoje děti jsou v tomto případě jedinými dědici, tudíž nemusíš dělat nic. Pokud umřeš dřív, než dosáhnou zletilosti, bude jejich majetek spravovat jejich zákonný zástupce (tj. ten, komu budou svěřené do opatrování). Pokud to bude tvůj bývalý, a ty se obáváš, že by mohl třeba byt prodat a peníze rozfofrovat s lehkými ženami, tak buď klidná, musel by k tomu získat svolení soudu.

zebrabezpruhu*
hodnocení

Díky, přesně tohle jsem potřebovala vědět, uhodl jsi přesně :-D Díky moc :)

au1
hodnocení

0x

my to máme tak, že se na nás nemovistost napsala (zřejmě darovací smlouva s podpisem zákonných zástupců) ještě v nezletilosti, a do KN se vložilo věcné břemeno na dožití prarodičů

zebrabezpruhu*
hodnocení

díky za odpověď. Myslím, že tohle by se řešilo spíš jako dědictví než jako dar.

To lze udělat ale jedině přes soud. Ten musí určit opatrovníka nezletilým dětem.

doplněno 17.10.12 10:28:

Reakce na aut.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]