Nejste přihlášen/a.
no nevim jestli myslime to same.. ale mě občas kolem zubu jak kdyby napuchnou dasna a tež je to docela nepříjemné.. ale odezní to samo.. a to krvaceni z pod dasni pomaha když si často drhneš ty dasna kartačkem krev ne krev.. pak se to spravi...
doplněno 12.10.12 17:44:jo to jsem zapomněl.. mohl by to byt i zanět tak pro jistotu zajděte k lekaři.. kdyby se to rozjelo vic tak by to nemuselo byt pak zrovna přijemne
Ano může jít o váček. O zuby nepříjdete, nebojte. Pokud na to vidíte a vypadá to jako puchýř a cítíte, že je v tom hnis, asi bych si vydesinfikovala jehlu a propíchla. Mně to pomáhalo. Jinak si pořádně vyčistite kolem zubů zubní nití a použijte Listerin. To mi poradila zubařka na zánět dásně, i když to ze začátku bolelo, za pár dní to bylo ok.
Eliško, to, že se Vám dělají váčky svědčí také o špatné imunitě. Váček po chvíli sám zmizí, ale dávejte si opravdu pozor na ústní hygienu. Určitě to zubaři řekněte. Používejte zubní pasty proti paradentóze, jako např. Senzodyn, Elmex, Paradontax... atd. Jsou sice dražší, ale pomáhají.
Váček svědčí o tom, že se v zubu (nebo u zubu) něco děje. Mě se váček dělává nad zubem, kde mám vyčištěné kanálky, je "mrtvý".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.