Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnavatel mi nezaplatil a vyhodil

Od: nadulka* odpovědí: 3 změna:
DOBRÝ DEN,MAM DOTAZ OHLADNĚ ZAMĚSTNAVATELE.PAN MAJITEL MĚ ZAMĚSTNAL OD 1.10 2008.VŠE BYLO V POŘADKU DO DOBY VYPLATNIHO TERMINU 20.11 2008,ALE MZDU JSEM NEDOSTALA A MAJITEL ŘEKL ŽE NEMÁ PRO MĚ PRCI A ŽE JE MU JEDNO CO UDĚLÁM.A TAK JSEM ŠLA 2.12 2008 NA NESCHOPENKU,TÉHOŽ DNE JSEM MU JI PŘEDALA A ON MI VZKAZAL ŽE OD NĚJ ŽÁDNÉ PENIZE NEDOSTANU.8.12 2008 JSEM DOSTALA DOPIS ŽE SE MNOU ZRUŠUJE PRAC.POMĚR (PIŠI TO JAKO ON )A TO OD 2.12 2008.CHCI SE ZEPTAT JESTLI NA TO MA PRÁVO JELIKOŽ JSEM BYLA NA NESCHOPENCE,A TO MĚ Z OSSZ DNES PŘIŠEL DOPIS ŽE JSEM BYLA POJIŠTĚNÁ PRÁVĚ JEN DO 2.12. 08.A TO MY DLUŽÍ MZDU ZA ŘÍJEN A NINÍ I LISTOPAD.ŠLA JSEM TO NAHLÁSIT NA OBLASTNÍ INSPEKTORÁT PRÁCE A BYLO MY ZDĚLENO ŽE O TOM VÝ A ŽE JE FIRMA INSOLVENČNIM ŘIZENI.PROSÍM PORADTE CO MOHU DĚLAT,MÁM SE HLÁSIT NA ÚŘAD PRÁCE ATD.MOC VÁM DĚKUJI ZA ODPOVĚD JSEM Z TOHO ZOUFALÁ PŘED VÁNOCEMI. DĚKUJI

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

0x

Já bych šla na úřad práce než se vše vyřeší a tam Vám poradí co a jak dál aspon za Vás budou platit socialní a zdravotní a tech pár dnů bych raději na pojištovně zaplatila a pak vymáhala.Jinak na úřad práce se má nahlašovat do 8 pracovních dnů...

lm®
hodnocení

0x

Podle toho co píšete se jedná odvě různé věci:

1. Byla jste ve zkušební době (zpravilda bývá 3 měsíce ,ale může být i kratší-je-li např.kolektivní smlouva -odbory apod.) a v té zk.době můžou obě strany prakticky z hodiny na hodinu skončit PP.Nechrání Vás ani nemoc,těhotensví ani nic jiného.Takže z tohoto hlediska je z-tel v právu.

2.Při nevyplacení mzdy do 15 dnů od obvyklého výplatního termínu máte Vy právo zrušit PP okamžitě.

Pokud splnujete podmínky pro výplatu podpory v nezaměstnanosti ,tak zajděte na ÚP.,protože IP jen řeší prohřešky z-lů ale peníze Vám nedá.Jinak ještě lépe hledat jiného z-tele.

doplněno 15.12.08 20:33:

Na ÚP se máte hlásit tuším do 3 prac.dnů,pokud jste nemocná v ochrané lhůtě(tj.,že jste onemocněla do 7 dnů od odchodu ze zaněstnání) ,tak ihned po skončení nemoci.

dusatka*
hodnocení

0x

Důležité je, od kdy je zaměstnavatel v insolvenčním řízení, přečtěte si o ochraně zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele zde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]