Nejste přihlášen/a.
potřebovala bych poradit jak něcoprodat n aukru, nikdy jsem tam nic neprodávala takže vůbec nevím na jakémprincipu to funguje a jak já vlastně pak dostanu peníze od toho co to kupuje
Musíte být ověřená dopisem od Aukra.
Peníze dostáváte vesměs předem na bankovní účet, a až pak zasíláte kupujícímu zboží.
Jak prodávat?
Mrkněte zde:
Neznám na aukru nikoho kdo posílá na dobírku...první je třeba zaplatit a pak příjde zboží.
Pro zadavatale: na aukru je průvodce pro začínající prodejce, navede vás jak na to.
Na Aurku to ani nezkoušej, chtějí velké poplatky a ten nový platební systém PayU za moc nestojí. Zkus třeba Auktivu - bez poplatků, bez komplikací při platbě (nejčastěji se platí převodem), na fóru ochotní admini...
doplněno 28.09.12 13:44:*Aukru
Auktiva taky chce ověření, ale nemusí se o to žádat dvakrát a čekat celkem měsíc jako na Aukru.
Ano, Auktiva se dobře rozrůstá, ale pořád tam není tak dobrý nákupní potenciál jako na Aukru.
Ale nezruinujou tě po neúspěšném prodeji. Na Aukru jsem dokonce někde viděl něco o tom, že v případě nezaplacení dluhů za poplatky ty peníze můžou vymáhat i přes soud a exekutora. BTW 25,- Kč za věci prodané za 450,- vypadá málo, ale už se někteří velcí prodejci přiznali, že platí 10.000-20.000 Kč měsíčně jen za tyto poplatky.
Opravdu-šílené poplatky.No neví ale ty 4% z celkové sumy mně nepřipadají moc vysoké!A ten system PayU mi přijde lepší než čekat skoro týden než mi přišli peníze na účet,kdežto díky PayU mám penize ihned co kupující vyhraje,ale platba přes PayU není podmínkou-pouze doporučení aukra-např z posledních 3 mých prodejů mi bylo placeno PayU jen jednou-1x osobní,jedenkrát dobírkou (jen na základě kladnch hodnocení a dobré komunikace kupujícího) a 1x na účet.
Ale každému může vyhovovat něco jiného.Osobně mám účty jak na Auktivě,tak na Odklepnuto ale nejlépe se mně osobně obchoduje na Aukru.Jsou ještě další inzerntí portály než aukční výše jmenované třeba Bazoš nebo Spěchá to!Tam všude lze obchodovat. Nejlepší než se zde ptát ,je přečíst si podmínky na tom kterém portálu.
Díky PayU máte sice peníze hned, ale jsou to mrtvé peníze, za které nemůžete dále obchodovat, stejně si je musíte stáhnout na svůj bankovní účet. A naopak, když někomu platíte přes PayU, musíte tam poslat peníze z bankovního účtu.
Proto je podle mne PayU nedokonalé, že za peníze, které utržíte za prodej nemůžete obratem koupit...
25kč za 450 obchod? Nesekl jste se v desetinné čárce? A s dobírkami je to přesně naopak - logicky - nováčkům se na dobírku neposílá, ověřeným občas ano - ale nevyplatí se to a málokdy je do toho ochoten někdo jít, ostatně je to zbytečné. Nový platební systém celý proces ještě zjednodušil (ovšem člověk nesmí být líný se tím proklikat
).
Shrnutě řečeno - neřešte předem tolik co a jak, prostě se zaregistrujte, povede vás to tam krok za krokem i s dostatečnými popisky, stačí minimum pečlivosti. Počítejte ovšem s tím, že potvrzení probíhá přes pravý nefalšovaný papírový dopis, takže to pár dní trvá. Nakupovat můžete i bez toho.
Jinak prodej pak probíhá tak, že vyplníte velmi polopatický formulář, přidáte k němu fotku, pokud máte, dáte ho ke zveřejnění a pokud někdo zboží zakoupí, po skončení aukce odešle peníze na účet, který tam udáte, a vy mu pošlete na oplátku zboží, jakmile tu platbu uvidíte na účtu (samozřejmě se pak hlídá každý den, žádné měsíční výpisy). Na popisech a názvech ovšem doporučuji dát si záležet, tady třeba píšete bez velkých písmen a bez interpunkce, o chybách nemluvě, takhle byste toho ovšem moc neprodala. Po ukončení celé transakce pak napíšete tomu, kdo od vás kupoval něco jako "Jooo, dobrý, peníze došly coby dup, děkuji za obchod" a je to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.