Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká bude cca výše alimentů?

Od: verva odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Rozvádím se. S manželkou mám syna, je mu rok a půl. Chci se zeptat Vás a ze zkušeností - jaká bude cca výše stanovených alimentů soudem na syna?

Můj příjem je cca 30 000 hrubého. S manželkou jsem se chtěl dohodnout na alimentech, ona to chce soudně. Na synovi šetřit nechci, jen mám podezření a protože manželku znám, aby nepožadovala po soudu nějakou ,,pálku", kterou by pak používala i pro svojí potřebu a svoje rozhazování... Syna chci zabezpečit, to jo, ale nebudu sponzorovat bývalé manželky koníčky v rozhazování při kupování módy apod...

Máte zkušenosti?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

v čr je rozhodnutí soudu vždy nejisté! obávám se, že tady 100% správnou odpověď nenajdete. záleží na mnoha okolnostech. i na šikovnosti vámi placených právníků. já bych to odhadl na cca 3 - 4.000,-Kč.

mike32*
hodnocení

1x

Plat 30 000,- hrubého je zhruba 22 - 23 000.- ... správná odpověd je ta první ... alimenty Vám budou stanoveny od 3 000.- do 4000.-kč / měsíčně ...

rudolf*
hodnocení

1x

vždy záleží pouze na úvaze konkrétního soudce,

který bude zohledňovat potřeby dítěte (s ohledem na věk zatím nejsou tak velké) a váš příjem (ten je nadprůměrný)

můj odhad je cca 2,5 - 3,5 tis. (+/- tisíc Kč),

ovšem počítejte s tím, že časem bude s věkem dítěte výživné dále růst..

ertl
hodnocení

0x

myslím, že to bude aspoň 6000... pokud chcete zabezpečit syna a platit menší alimenty je dobré udělat nějaké spoření napsané na syna. soud k tomu přihlédne.znám takové příklady..

iz*
hodnocení

0x
Tipuji od 5.000 výše. Nápad se spořením na synovo jméno je dobrý. Soud by k němu přihlédl a syn např. v 18 letech dostane peníze, které matka nerozházela. doplněno 16.10.12 15:19:

Vzhledem k synově věku odhaduji, že bude mít nárok na výživné i manželka, která o něj bude ještě nějakou dobu muset pečovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]