Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnavatel mi nevydal stravenky

Od: honza123* odpovědí: 5 změna:

Ukončil jsem pracovní poměr a zaměstnavatel mi nevydal stravenky za poslední měsíc, i když si strhl peníze z výplaty. Měl jsem je dostat začátkem listopadu. ostatní zaměstnanci je ale dostali. Když jsem mluvil naposledi se zaměsnavatelem, říkal že je pošle poštou spolu se zápočtovým listem a s výplatními páskou. Přišel mi akorát ten zápočtový list, který přišel až za 14 dní. Se zaměsnavatelem už jsem mluvil několikrát ale jsou to pořád sliby a oblbování. Např. telefonoval jsem ohledně toho zápočťáku a říkal mi, že to ten den posílal. na obálce samozřejmě bylo datum až další den. atd... Za ten zápočták chci podat stížnost na inspektorát práce, neboť jsem s tím měl problemy, že ho nemám. Blíží se konec roku a aby mi přišli stravenky poslední týden s platností do roku 2008.? Nevím co s těma stravenkama. Poraďte prosím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tyhle věci řeší inspektoráty práce. Zavolejte si na Váš místně příslušný, měli by Vám poradit, který IP by to řešil. Kromě toho doufejte, že "staré" stravenky už by Vám nedal, kde by je vzal? Jestli ty Vaše utratil, měl by jenom nové... Zkuste za zaměstnavatelem ještě jednou zajít a v klidu, slušně mu říci, že jste přišel naposledy a pokud se věc okamžitě nevyřeší, že odcházíte na příslušný IP a vyřeší se to jinak. Možná Vám radši dá svoje :)

doplněno 15.12.08 18:32:

Ale dejte najevo naprosto zamítavý postoj ke kompromisu a dohodě - času měl dost, jenom byste zase naletěl.

honza123*
hodnocení

napsal jsem mu email a asi si dal říci. Kolegové z práce mi řekli, že to bylo v poště. Tak by to mělo přijít poštou.

jarmik*
hodnocení

0x

Jestli Vám je strhnul z platu, tak by Vám ty stravenky měl dát. Čekal bych, že správným místem na řešení takových menších věcí by byl Úřad práce. Pravomoc kontrolovat plnění veškerých povinností zaměstnavatele má.

honza123*
hodnocení

to je trochu jinak. Ti mi řekli abych se obrátil stakovou stížností na inspektorát práce. Úřad práce nemá takovou pravomoc. To jsem slyšel na dvou úřadů práce. Ani jeden mi nedokázal ale říci na který inspektorát. Jestli ten kam spadám já (jihočeský), nebo kam spadá zaměsnavatel (Praha). Poslechl jsem si samé bla bla bla , a že ze zákona kdesi cosi, ze zákona ... ze zákona ... ze zákona. Jednoduše řečeno, úřad práce je jen personální agentura dotovaná státem. Nic nemůžou, protože jim to zákon nedovolí. Kdyby se uměli aspoń orientovat v těch zákonech. Setkal jsem se s tím, že ani ty předpisy se kterýma pracují neznají a lidi jenom oblbují.

jarmik*

Aha, vidíte, to jsem ani netušil, že na to je taky extra úřad. Tady je leták s adresama a s přehledem pravomocí, je tam i kontrola plnění povinností ohledně mzdy. (ten idiotskej odkaz museli vymýšlet asi dlouho...)

suip.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]