Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nepřijít o fantazii?

Od: thessalie* odpovědí: 3 změna:

Jsem snílek. Lépe řečeno, byla jsem. Když jsem byla malá, stačilo mi shlédnout zajímavý film, poslechnout si písničku nebo zahrát si PC hru, a v té chvíli jsem už spřádala představy a dobrodružné příběhy. Někdy jsem měla problém odlišit realitu od snů.

V součastné době, a nechme stranou polemiku na téma kvality součastný děl, mám s představami problém. Jako bych byla v nějakém obalu, který ke mně podněty pro představy nepustí. Jako bych se bála začít snít...

Dřív jsem psala povídky, malovala a tvořila všemožným způsobem. S pokročilejším věkem tuhle vlastnost pomalu ztrácím.

Jak se tomu mám bránit? Jak nepřijít o fantazii?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Thes, řekla bych, že si jen potřebujete dát na čas pauzu. Člověk nemůže celý život být uzavřen do svých představ a tvořivosti. Pokud je to ve Vás, pak věřím, že se k tomu vrátíte. Ale je třeba žít i reálný život. Někdy stačí, když se nastřádají problémy, starosti a odvádí to myšlenky a pozornost prostě jinam. Takže se člověk nemůže soustředit na to, aby cokoliv jeho fantazie zplodila. Myslím si, že je to naprosto normální stav, který občas potkává každého "umělce" určité dovednosti. Dejte si chvíli pauzu, nasbíráte motivaci i inspiraci. Ale jak říkám, pokud toto ve Vás dříme, nepřijdete o to. Přijde čas, kdy Vaše fantazie zase začne pracovat na plné obrátky...

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Ničemu se nebraňte, vše nechte přirozeně plynout. Samozřejmě v dětství fantazie pracuje úplně jinak, než ve věku pozdějším.

Pokud ale jste snílek, jak říkáte, nikdy vlastnost snít neztratíte. Jen nebudete snít tak často, jako dříve. Nastupují starosti a reálný život.A jedno souvisí s druhým. Není vyloučené, že postupem času bude Vaše fantazie ještě vyspělejší a kreativnější. Budete čerpat zkušenosti z Vašeho života.

Přeji Vám příjemné snění a zdravý únik od reality.

hodnocení

0x

Dala bych si pauzu od reálného života. Odjela někam pryč (do zahraničí, na venkov...) bez internetu atd. Prostě si dala "voraz". Na místě, kam bych jela, bych neseděla doma v knihách, ale vyrazila zkoumat okolí.

Fantazie dobře pracuje taky v muzeích a na krásně vybavených zámcích. Tady bych třeba doporučila Konopiště, věřte, že tam si budete představovat život za císař pána a za chvíli kolem sebe budete vidět princezny v krásných šatech atd. Prostě to chce nové vjemy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]