Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můžete mi prosím sdělit jak vysoká má být plenta u voleb do senátu? Je to nějak stanovené zákonem, nebo vyhláškou?
Děkuji Miloš
glosy.info/...-něco málo je zde paragraf 17. volební místnost. Logicky aby byla zaručena anonimita vás za plentou nemá být vidět, je to můj názor jelikož víc jsem k tomu nenašla.
§17 (2) Ve volebních místnostech jsou pro úpravu hlasovacích lístků určeny zvláštní prostory, oddělené tak, aby byla zajištěna tajnost hlasování. Počet těchto prostorů určí starosta s přihlédnutím k počtu voličů ve volebním okrsku.
Takže není nutné, aby nebyl volič za plentou vidět, ale nesmí mu být vidět na ruce.
U těchto voleb v pátek byla údajná plenta přibližně 40 - 50 cm nad stolem. Myslím si, že je to sakramentsky málo, pohodlně tam bylo vidět na ruce, i když při senátních volbách se nic neškrtalo. Ale nutili mě tam jít... v tomto případě úplně zbytečně. Díky.
Záleží kde se pohybovali či mohli pohybovat ostatní lidi v místnosti, ale podle mě aby bylo vidět za 50cm plentu musel by ten dotyčný stát blíž než metr.
Tak to v mém případě asi bylo, stoly byly dost u sebe. Uvidím v druhém kole. Jak sleduju volby v TV, ve všech volebních místnostech byly plenty vysoké do výšky hlavy. Toto byla karikatura na plentu.
Miloš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.