Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování přes dva pruhy - pokuta?

Od: xkakaox odpovědí: 18 změna:

Zdravím, menší dotaz, hrozí pokuta za parkování přes dva pruhy a jaké je paragrafové znění v zákoně? Když si přečtu zákony, tak nikde nelze nalézt nic souvislého s tímto. Čili další mezera v zákoně?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, jestli je to na pokutu to skutečně nevím, ale na přesdržku je to zcela jistě :). I když - nejsem nějaký sexistický šovinista, ale tohle je specialitou dam, jsou v tom nesmírně kreativní - zrovna dnes jsem zíral, jak jedna blondýna dokázala s tak malým autem jako je C1 zabrat 3 parkovací místa. To už je skoro kumšt!

Parkování přes dva pruhy - pokuta?

xkakaox
hodnocení

Krom toho odpověď tohototypu , co píší zde:

auto.idnes.cz/...

je totálně nesmyslný, nikde není paragrafové znění, čím by mohli řidiče potrestat,

proto se ptám kdo ví za co by mohla pokuta být udělena?

coop*
hodnocení

0x

Jestli hrozí pokuta nevím, ale spolupracovník natrefil na sídlišti na cholerika a dostal takovou ránu, že druhou vzal o zem. Od té doby si na to dává pozor *smich*

xkakaox
hodnocení

Taky pech :D

petrrr*
hodnocení

0x

Viz 361/200 paragraf 4.

Jak bylo v članku uvedeno, tak je tam povinnost chovat se ohleduplně a ukázněně a řídit se...dopravními značkami.

xkakaox
hodnocení

to je sice hezké, ale tohle si myslím se nedá hodit pod ohleduplnost, poněvadž to, že někdo parkuje přes dva často bývá důvodem neohleduplnosti těch co stojí okolo. Třeba omlácený dveře atd. Takže kdo byl vlastně neohleduplný? ten kdo poškodil předtím dveře? či ten co pro své bezpečí stojí přes dva?

petrrr*

V článku byl odkaz na tu ohleduplnost a ukázněnost, ale jde to nasadit i na respektování dopravního značení. Mimoto zákon většinou nebere v úvahu důvod jeho porušení. Důvod může být pouze polehčující okolností.

xkakaox
hodnocení

to jest sice pravda, no na respektování dopravního značení jsemi nikdy neviděl žádného policistu toto napadovat, poněvadž se to hlavně týká dopravních značek zákazových a příkazových .

koukolik
hodnocení

0x

jen drobnost: než začnete někoho jebat kvůli nerespektování parkovacích pruhů, zamyslete se, jestli náhodou nezaparkoval blbě někdo před ním a ten druhý neš'tastník už se musel jenom přizpůsobit

xkakaox
hodnocení

také pravda, ale pokud vím, tak častějším důvodem je to, že mu jiní účastníci poškozují auto svou bezohledností ;)

koukolik

To neberu jako důvod. Jestli je háklivý na lak svého bouráku ať si pronajme garáž

xkakaox
hodnocení

no jo no když to lidi berou takhle pak nemají jiní mít opráskaný auta

koukolik

co sám nemáš rád, nedělej druhým ... řídím se tím jak při respektování pruhů tak při otevírání dveří s ohledem na vedle stojící auto. Není přece normání řešit svoje fobie tím, že budu zase omezovat jiné řidiče, kteří s mým problémem třeba nemají ani nic společného

simba
pro xkakaox: ať si pronajme garáž, přesně tak. Pokud se bojí, má parkovat jinde. :DTo, že jde o drahé auto, není omluva být bezohleduplný k druhým. Potom by situace mohla být i taková, že někdo s drahým autem přijede a bude chtít zaparkovat přes 3 aby si auto "uchránil", ale nikde nebude místo, protože každá rachotina okolo na parkovišti zabírá 2-3 místa :D. Můžu mít rozškrábanou rachotinu, ale právo zaparkovat jak debil mám stejné ... Jde o to, že si to může říct pak každý...Auto vlastním, a parkuji zásadně vždy na jednom parkovacím místě... Nehledě na cenu mého vozidla, jsem jako každý normální člověk ohleduplný k majetku ostatních spoluobčanů, a podle toho otvírám dveře...

uska*
hodnocení

0x

Během roku jsem po třetí přistihla našeho zastupitele při parkování u supermarketu a to přes dva pruhy i když z obou stran neměl žádný pruh obsazen. Nevydržela jsem a optala jsem se ho - proč tohle dělá, zda by nepotřeboval k očnímu? Odpověď byla - aby mi někdo neškrábl lak. Stála jsem s pusou dokořán a nezmohla se na odpověď. Po jeho odchodu jsem mu vypustila dvě kola a za stěrač mu dala lísteček - LAK MÁTE V POŘÁDKU.

xkakaox
hodnocení

přístup typického Čecha.

hodnocení

0x

Zrovna teď ve čtvrtek jsem zaparkoval u Lidla a šli jsme do krámu. Když jsm,e se vrátili a chtěli odjet, tak těsně vedle mýc h levých dveří stála Felicie. Náhodní svědci, kteří parkovali vedle mi řekli, že s ní přijela nějaká ženská. Protože se mi nechtělo přelézat přes tunel, tak jsem šel tu ženskou do Lidla hledat. Ptal jsem se nakupujících, ale nenašel jsem ji. Tak jsem přece jen musel přelézat ten středový tunel. Na výstrahu jsem jí zvednul všechny stěrače, ať se chytí za nos!

hodnocení

0x

Pro parkování není nakreslen pruh, ale stání!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]