Nejste přihlášen/a.
Zdravím, menší dotaz, hrozí pokuta za parkování přes dva pruhy a jaké je paragrafové znění v zákoně? Když si přečtu zákony, tak nikde nelze nalézt nic souvislého s tímto. Čili další mezera v zákoně?
No, jestli je to na pokutu to skutečně nevím, ale na přesdržku je to zcela jistě . I když - nejsem nějaký sexistický šovinista, ale tohle je specialitou dam, jsou v tom nesmírně kreativní - zrovna dnes jsem zíral, jak jedna blondýna dokázala s tak malým autem jako je C1 zabrat 3 parkovací místa. To už je skoro kumšt!
Viz 361/200 paragraf 4.
Jak bylo v članku uvedeno, tak je tam povinnost chovat se ohleduplně a ukázněně a řídit se...dopravními značkami.
to je sice hezké, ale tohle si myslím se nedá hodit pod ohleduplnost, poněvadž to, že někdo parkuje přes dva často bývá důvodem neohleduplnosti těch co stojí okolo. Třeba omlácený dveře atd. Takže kdo byl vlastně neohleduplný? ten kdo poškodil předtím dveře? či ten co pro své bezpečí stojí přes dva?
V článku byl odkaz na tu ohleduplnost a ukázněnost, ale jde to nasadit i na respektování dopravního značení. Mimoto zákon většinou nebere v úvahu důvod jeho porušení. Důvod může být pouze polehčující okolností.
jen drobnost: než začnete někoho jebat kvůli nerespektování parkovacích pruhů, zamyslete se, jestli náhodou nezaparkoval blbě někdo před ním a ten druhý neš'tastník už se musel jenom přizpůsobit
také pravda, ale pokud vím, tak častějším důvodem je to, že mu jiní účastníci poškozují auto svou bezohledností
co sám nemáš rád, nedělej druhým ... řídím se tím jak při respektování pruhů tak při otevírání dveří s ohledem na vedle stojící auto. Není přece normání řešit svoje fobie tím, že budu zase omezovat jiné řidiče, kteří s mým problémem třeba nemají ani nic společného
Během roku jsem po třetí přistihla našeho zastupitele při parkování u supermarketu a to přes dva pruhy i když z obou stran neměl žádný pruh obsazen. Nevydržela jsem a optala jsem se ho - proč tohle dělá, zda by nepotřeboval k očnímu? Odpověď byla - aby mi někdo neškrábl lak. Stála jsem s pusou dokořán a nezmohla se na odpověď. Po jeho odchodu jsem mu vypustila dvě kola a za stěrač mu dala lísteček - LAK MÁTE V POŘÁDKU.
Zrovna teď ve čtvrtek jsem zaparkoval u Lidla a šli jsme do krámu. Když jsm,e se vrátili a chtěli odjet, tak těsně vedle mýc h levých dveří stála Felicie. Náhodní svědci, kteří parkovali vedle mi řekli, že s ní přijela nějaká ženská. Protože se mi nechtělo přelézat přes tunel, tak jsem šel tu ženskou do Lidla hledat. Ptal jsem se nakupujících, ale nenašel jsem ji. Tak jsem přece jen musel přelézat ten středový tunel. Na výstrahu jsem jí zvednul všechny stěrače, ať se chytí za nos!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.