Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
obracím se zde s velkou prosbou o radu, protože nevím jak dál. Vždy jsem si přál najít někoho s kým budu moci sdílet svůj osud, bude mi sympatický a budeme si mít co říct. Sen se stal skutečností s ovšem pro mě neřešitelným problémem. Seznámil jsem se přes seznamku s dívkou se kterou jsme prozatím absolvoval dvě schůzky, které byli celkem podobné. Vždy jsme seděli v nějaé kavárně (čajovně) a říkali si o podrobnostech ze svého života. V normální situaci jsem poměrně hodně upovídaný a myslím i vtipný kluk, bohužel vždy když jsem se podíval na její obličej zrovna moc mi do řeči nebylo. Není to ovšem tím, že by nebylo o čem hovořit právě naopak. Ta dívka která naproti mě seděla pokaždé když otevřela pusu, tak jako by mi četla myšlenky. Má až nepochopitelně téměř na všechno podobné názory jako já, což mě dost vystrašilo. Zeptám se co má ráda a řekne mi to co mám rád já, naopak když se ji zeptám co nesnáší, tak je to to samé. Má skoro stejné chutě jako já (na jídlo a tak samozřejmě) a spousty dalších věcí, které jsme již stačil jistit za dobu co si píšeme a viděli jsme se. Z těchto výše zmíněných důvodů mám proto strach se ji na cokoliv ptát nebo se bavit o normálních věcech, protože když by vám někdo celý večer odkýval všechno co mu řeknete a budete se vším souhlasit a říkat, že máte na to stejný názor, asi by vám to přišlo také podezřelé a nedůvěryhodné, v horším případě by jste si mohli začít myslet, že kývu na všechno jen kvůli tomu, že chci na vás zapůsobit a dostat vás do postele, což ovšem tak není. Zkuste mi říci svůj názor na to jak pokračovat, mám o tu dívku opravdu velký zájem, ale nechci nic pokazit, protože moc dobře vím, že o kluky nouzi nemá. JSem upřímný člově a co mám na srdci to na jazyku a většinou radím ostatním já, nyní potřebuji pomoc od ostatních.
No přece přesně tohle, co jste napsal, musí být tématem další schůzky!
Začal bych asi takhle: Musím ti něco říct, co mi poslední dny vrtá hlavou a nemůžu to pochopit. (malá pauza) A teď bych to vysypal přesně tak, jak jste to napsal, včetně těch pochyb, abyste nevypadal jako nějaký pořitakávač.
Potom bych zkusil toto téma rozvést do šíře: Pojďme tedy hledat něco, v čem se lišíme! A bude to zajímavý večer, snad bude i legrace.
Dobrý den. Příští rande spojte s nějakou aktivitou, Vyražte do přírody, za sportem, na koncert atd. Nejlépe člověka poznáte v různých situacích..Je docela možné, že slečna je na tom stejně, jako Vy. A přemýšlí stejně, jako Vy. Až zábrany opadnou, ukáže se...Určitě nejste oba stejní, i když se to na první pohled může stát. Takže já bych doporučovala nesedět spolu v kavárně, ale vyrazit ven a pozorovat reakce na různé situace. Vytvářejte si společné zážitky, o kterých si budete spolu potom povídat. Možná zjistíte, že jste víc rozdílní, než se třeba zdá nyní a přesto si můžete skvěle rozumět. Nenechte se znervóznit předem a buďte sám sebou. Pokud jste si souzeni, vyjde vám to spolu!
Tak se jí už neptej a začni mluvit o sobě a získáš výhodu prvního vyřčeného slova Nebo můžeš souhlasit ale trochu to rozveď, oživ, přidej nějaký svůj pohled na svět ...
Ještě se zkus zamyslet, jestli jsou tvoje názory opravdu stejné, nebo je to jen efekt ztotožnění se s přitažlivou osobou. Ale chápu, že ve stavu zamilovanosti se objektivně uvažuje dost těžko.
"camider", už Vám ostatní poradili. Ještě jde o to, jestli se bavíte o běžných věcech a je tam shoda, nebo se bavíte i o podstatnějších věcech. Myslím, že se to ukáže časem. Ale pokud je k Vám děvče úpřímné, jste naladěni na stejnou notu, pak je to výhra, obrovská výhra. Jste jako jeden v myšlení i konání a to vás oba hodně sblíží a usnadní společný život. Jen aby to nebylo spíš sourozenecké souznění, měl by tam být cit a partnerská láska. Držím palečky, možná jste se našli, jste dvě poloviny, které spolu tvoří celek. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.