Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Potřebovala bych poradit, jak si "získat" kluka. No, věc se má totiž takhle. Dva roky se mi líbil jeden kluk, kterého jsem vůbec neznala, jen prostě od pohledu. Teď, když mám možnost se s ním seznámit (chodíme na stejnou školu a bydlí ve stejné ulici) ztrácím odvahu...Jsem dost stydlivá, bohužel nejsem zrovna ten typ, co jde za klukem, je s ním hned kámoška a druhý den jdou ven...Myslela jsem, že bych prostě jednou za nim mohla jít a zeptat se ho, jestli teda chodí na tu školu, co já a jakto že jsem si ho předtim v ulici nikdy nevšimla. Mám trošku strach, abych ho hned neodradila...Teď už si mě zřejmě i všiml. Takže za ním nepůjde jen tak nějaká cizí holka. Pak je tu ale další věc. Na škole je další kluk (o dva ročníky výš:X ), který se mi fakt líbí. Nejdřív jsem si to, že se mi líbí vůbec neuvědomovala, ale teď jsem zjistila, že jo. To proto, že ačkoliv je na škole přes 700 lidí, o přestávce se všichni vyvalí ze tříd, přesto to byl vždycky ON, koho jsem si na té chodbě všimla. Nejsem zrovna moc sebevědomá, ale mám pocit, že si mě také všiml. Sociální síť typu Facebook moc nepoužívám, prostě dávám přednost osobnímu přímému kontaktu před psaním. Vůbec nevím, jak se mám s ním seznámit. Jednoduše je mi blbý ho zastavit na chodbě a něco říct...Prosím poraďte, jak se s nimi seznámit..Co říct, jak si získat sympatie...Za každou radu, kterou budu moci uskutečnit a vydaří se moc děkuju.
P.S.- ta spisovná čeština zrovna moc nesvědčí o tom, že příspěvěk píše "malá" (16) holka, ale dospělým to jistě zní lépe
Šestnáctiletá slečna je mladá (nikoliv malá). Číst dotaz bez chyb je mnohem snazší, než s chybami. Dotaz je srozumitelnější a spisovná čeština (alespoň mne) potěší.
Nechte tomu nějakou dobu čas, abyste si ujasnila, který z obou mladíků Vás zajímá více.
Pokud byste jej chtěla oslovit, pak s nějakým neutrálním nebo školním tématem - např. se můžete informovat na nějaký předmět, který Vás čeká ve vyšším ročníku, nebo na učitele, který Vás zatím neučí, ...).
Asi bych jej ale (zvlášť je-li z vyššího ročníku) neoslovila jako první. (Ze své návštěvy SŠ i z pozdější praxe středoškolské učitelky vím, s jakým despektem starší ročníky často pohlížejí na mladší ročníky.)
Ahoj. Slečno, tak pokud jste stydlivá, nedovedu si představit situaci, že byste sama jako první oslovila svého vyvoleného. Asi bych poradila nejprve se snažit navázat co nečastější oční kontakt a také k tomu přidávat úsměv. Protože ten sluší každému a pokud ho chlapec opětuje a bude házet pohledy též, je to dobré znamení proto, abyste si dodala odvahy k navázání řeči. Příležitost se jistě vždycky najde a téma ke komunikaci též. Ať již o škole, či koníčkář atd. Takže vyčkat, až se zájem druhé strany potvrdí a soustředit se nejprve na to upoutání pozornosti. Svým vzhledem i svým chováním.To pomůže sebevědomí posílit. A kdoví, třeba to bude některý z těch chlapců, kdo Vás osloví jako první, protože se s Vámi bude chtít seznámit též.. Dejte jim k tomu prostor a čas. Je Vám 16 let, tak mějte trpělivost a nic neuspěchejte. To je můj názor a Vám přeji, abyste se brzy navzájem dokázali oslovit a zaujmout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.