Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký oblek si koupit

Od: suit odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, příští týden odlétám pracovat do USA do právnické firmy a můj šéf který mě zaměstnal přes léto mi doporučil at si koupím drahý oblek... že to na klinty dělá dojem (plat je astronomický na naše poměry, ale v centru NY asi moc ne) Takže se chci zeptat jakou značku obleku si mám koupit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amadeus*
hodnocení

0x

Pokud chcete zapůsobit, tak jednoznačně kvalitní oblek na míru. Sehnat v ČR opravdovou kvalitu je nadmíru složitý úkol a když už najdete, bude neskutečně předražený. Pokud máte astronomický plat, určitě pro vás nebude problém zaleťět si na den dva do Londýna a navštívit proslavenou Saville Row, kde je obrovský výběr kvalitních krejčovství (například Huntsman, nebo Gieves&Hawkes), nebo třeba Oxford Street, kde můžete sehnat i Armaniho za slušnou cenu.

hodnocení

0x

No já bych se poradila s nějakým kolegou, který už tam pracuje delší dobu. Možná by Vám mohl poradit i dobrý obchod, kde ho koupit. Aby jste si nekoupil nějaký zbytečně drahý, nebo barvu, která zrovna v té firmě "neletí".

suit
hodnocení

barneys.com/...

co říkáte na tento?- jak se Vám líbí, ještě chci radu od krajanů než odjedu...

iz*

Mně se nelíbí ten proužek.

Podle mne je důležitější, aby Vám oblek dobře seděl, a abyste se v něm cítil dobře, než nějaká konkrétní značka. Spíše bych dala přednost obleku na míru.

lordslayer*

Také se mi ten proužek nezdá. Kvalitní oblek šitý na míru seženete i u nás. Konfekcím bych se pokud možno vyhnul.

suit
hodnocení

Tak šéf mi dal dresu krejčího na Wall st. prý dělá nejlepší obleky v USA (je to Ital)

lordslayer*

Pokud si ho necháte udělat až tam, pak vám tak asi lépe poradí, jaké obleky frčí u právníků. Případně se porozhlídnout přímo ve firmě. Dále by bylo vhodné, mít jeden rezervní oblek pro případ, že stávající poputuje do čistírny.

suit
hodnocení

GVím, a ještě smoking na benefice, otevírání naových podniků atd...

Ten je moc pěkný, myslím, že s ním nemůžete nic zkazit :).

amadeus*

Hlavně si nevybírejte oblek na netu. Podívejte se na něj v obchodě, zjistěte si, zda k vám sedí barva i střih a pak si ho teprve nechte ušít. Nezapomeňte na dobré boty!

linda2

Nepodcenujte dobrého českého krejčího. Dnes mají zásobu vzorníčků látek z celého světa. Kam se na nás hrabou amíci. Nejlepší krejčí jsou Italové, tam si dával šít šaty i Chruščov.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]