Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Před bytovkou,kde žiju už více než třetím rokem rostl a /ještě roste/ nádherný vzrostlý asi 30ti letý smrk.Každoročně obývaný různým ptactvem ,která si zde zakládala i hnízda.a ,jistě i jinými živočichy a hmyzem
Bylo a je vždy krásné ,-ráno přijít do kuchyně a uvidět tento strom.Je to jediný kousek přírody před naší bytovkou.
Před necelým rokem proběhla na naší bytovce schůze vlastníků,kde si jedna jistá osoba stěžovala na to,že když otevře okno,tak jí větve z tohoto smrku skoro ,,mlátí do okna a nejde ji do bytu žádné slunce,,(podotýkám,že se smrk nachází na východní straně a stínění zabere max.tak 20min.času) tenkrát náš,,domovní důvěrník,,dal hlasovat o případném skácení tohoto smrku.Proti jsme zvedly ruku ,bohužel jen 2 a to z členů zastupujících 24 partají.(všem ostatním,, mi připadalo ,,to bylo jedno)
Náš smrk rozměrově odpovídá tomu,že by se skácet neměl!Zkoušeli to někteří od nás z domu uhrát na to,že kořeny ,,nabourávají statiku domu,což neprošlo a není pravda!
Máme v bytovce, žel člověka od ,,státních orgánů,který má zřejmě spoustu známých,/kteří mu poradili /a stalo se to,že někdo tento strom,,otrávil,,jinými slovy nasadil jed,kterým tento strom postupně odumírá a sesychá/a to je důvod k tomu,aby byl skutečně skácen.
Já bych chtěla proti tomuto něco strašně moc udělat.Zavolat na nějakou instituci živ.prostředí,nebo něco podobného.Myslím si,že tento skutek hraničí už i s trestním činem?!
Je to hnus takovýmto způsobem ničit něco,co zde více než 30 let roste a mělo by se to zničit jenom kvůli ,,údajnému,,pohodlí někoho kdo nemá k přírodě absolutně žádný vztah!Prosím vás poraďte mi nějaké tel.číslo,nebo mail.adresu na někoho,kde bych se mohla obrátit .
Chci a přeju si,aby tento člověk mohl být alespoň nějak potrestán za tak hnusný čin.a aby to něměl takto jednoduché.
Moc Vám všem děkuji za případné rady a odpovědi.Martina V.ze Štěpánova u Olomouce
Myslím si, že vaše výkřiky, i když se s nimi ztotožňuji, nikdo neuslyší. Dneska nejde nikomu o lidi, natož o stromy. Také bych jej hájila, co to trvalo let, než vyrostl. Sídlí tam ptáci, seberou v okolí nepříjemný hmyz. Pod stromem stín a lavička pro obyvatele.
Tomu všemu bude konec. Strom dneska nikoho nezajímá, tedy pokud nenese peníze.
Podívejte se, jak jsou zdevastované Krkonoše či Tatry. A to tam v roce 2022 plánují Poláci se Slováky ZOH! To, pane, ještě pořádný kus už tak zničené přírody "zařve".
S tím se prostě musíme smířit. Dneska nejde nikomu o lidi, natož o stromy. Co jsme v roce 1989 chtěli, to máme. A teď musíme jen tlouct hlavou o zeď a nadávat sami na sebe. Ať je to, jak je to, hlavně když sype to. Jaga.
Dobry den,nachazime se vsichni ve spatne dobe,vsude se jen drancuje a citu ubyva.smrku uz nepomuzete tim,ze si budete stezovat a rozhnevate si kolem lidi,kteri vam pak budou skodit a vy se neubranite sama.Vysledek bude,ze se vam tam bude zit jeste hur.Navic takovym bezcitnym lidem,nejde nic vysvetlit a je jich hodne,jak si muzete nekdy i vsimnout na poradne.Mne take boli srdce za kazdy strom a tak radej kolem moc nekoukam,neni to v me moci neco zmenit.
Jde o úhel pohledu. Z přední strany paneláku máme nádherný jehličnan a paní v přízemí trvale tmu, jenže několik křiklounů patrně s delšími prsty prosadilo zákaz kácení, ze zadní strany domu modřín, břízu pro které přestávám z balkonu vidět na přehradu a také lípu co už sahá do 3 patra, já bydlím ve 4 a buďte jistá, že jak doroste budu žádat o pokácení a když to opět nepůjde začnu hledat něco co ji odrovná.
Přesně tak. Když mi před časem jeden aktivista (čti blbec) z baráku zasadil 5 metrů před okna smrk, tak první moje úvaha byla, čím ho budu muset zlikvidovat. Tedy ten smrk. Naštěstí ho asi po 14 dnech přesadil jinam a on stejně uschnul. Dneska je moderní zabývat se ochranou stromů a zvířat, ale člověk si své zájmy musí chránit sám. Ochrana lidí tu jaksi nefunguje.
Je to divné. K tak velkému stromu nalít chemikálii aby se zničil. Co by to muselo být a kolik by jí muselo být? To by pak nerostla pod ním ani tráva. Tedy jestli nemá větve až k zemi. Jedině se obrátit, jak píšete, na odbor životního prostředí a nechat udělat rozbor půdy. Také by mohl být přerušen přívod vláhy a živin tím, že je někde na kmeni prořízlá kůra po obvodě kmene. Jinak hasiči nedovolují výsadbu stromů do tak těsné blízkosti domů kvůli přenosu požáru vlivem sálavého tepla. Takový strom je pak jako hořící pochodeň a okna domů se považují za požárně otevřený prostor, protože sklo a rámy oken nemají žádnou požární odolnost. .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.