Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
jak se Vám daří udržovat plastová "skla" v brýlích nepoškrábaná? doteď jsem nosil klasická skla a jedny čočky 7 let - čistit jsem je mohl čímkoli a vydržely dlouho, samozřejmě škráby se tam časem udělaly.
při koupi nových brýlí mi "vnutili" plastové čočky - že prý lepší a kdesi cosi - dal jsem za ně 3tis (jen za ty čočky ) - po prvním vyčištění tričkem se tam hned pár škráb objevilo - takže celkem zděšen jsem začal používat jen ten kouzelný jemný hadřík, ale i tak jakmile je na brýlích nějaký bordel, tak se stejně zaškrábe a vlásenkových škrábanců je tam za ty tři měsíce už celkem požehněně.
nedokážu si představit, až začnu jezdit na motorce a bude potřeba zamlžené brýle otřít třeba jen rukou nebo prostě jen zaprášené nebo od mušek otřít.
tak nevím, jestli je to vlastnost nebo dělám něco špatně - takhle s nima nedám ani rok
Čistím je "švédskou hadrou" od vietnamce a vlasové škrábance mě neznepokojují - i když tam nějaké jsou, trvá mi cca 4 - 5 roků, než to začne být rušivé a pak si koupím nové. Určitě je ale vhodné mít minimálně dvoje brýle - jedny "pracovní" s levnými čočkami, které můžeš častěji vyměňovat a druhé kvalitní, pro běžné použití.
Já má taky plastové - nevnutili mi je, ale chtěla jsem mít brýle lehčí, skla jsou těžká.
Už je mám taky slušně poškrábaná. Říká se, že se nesmí čistit papírovými kapesníky, pouze "hadrami" a nejlepší je opláchnout je pod vodou a pak vyleštit, aby se smyl prach, kterým při suchém čistění skla dřete...
Zatím mi to nijak nevadí, mám je dva roky a předpokládám, že cca za rok si stejně půjdu nechat napsat silnější, takže "skla" budou nová...
díky za odpovědi, koupil jsem teda ještě jeden speciální super hadřík
náhradní brýle jsem nikdy nenosil, ale jak to tak vidím, asi mi nic jinýho nezbude, protože při rekonstrukci domu je toho škrábavýho bordelu požehnaně - každopádně pracovní čočky budou rozhodně ze skla, plast už na brýlích nechci ani vidět mimochodem jsou to essilor, takže počítám žádný šunty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.