Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškrábané plastové čočky

Od: nemej odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

jak se Vám daří udržovat plastová "skla" v brýlích nepoškrábaná? doteď jsem nosil klasická skla a jedny čočky 7 let - čistit jsem je mohl čímkoli a vydržely dlouho, samozřejmě škráby se tam časem udělaly.

při koupi nových brýlí mi "vnutili" plastové čočky - že prý lepší a kdesi cosi - dal jsem za ně 3tis (jen za ty čočky :) ) - po prvním vyčištění tričkem se tam hned pár škráb objevilo - takže celkem zděšen jsem začal používat jen ten kouzelný jemný hadřík, ale i tak jakmile je na brýlích nějaký bordel, tak se stejně zaškrábe a vlásenkových škrábanců je tam za ty tři měsíce už celkem požehněně.

nedokážu si představit, až začnu jezdit na motorce a bude potřeba zamlžené brýle otřít třeba jen rukou nebo prostě jen zaprášené nebo od mušek otřít.

tak nevím, jestli je to vlastnost nebo dělám něco špatně - takhle s nima nedám ani rok :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Čistím je "švédskou hadrou" od vietnamce a vlasové škrábance mě neznepokojují - i když tam nějaké jsou, trvá mi cca 4 - 5 roků, než to začne být rušivé a pak si koupím nové. Určitě je ale vhodné mít minimálně dvoje brýle - jedny "pracovní" s levnými čočkami, které můžeš častěji vyměňovat a druhé kvalitní, pro běžné použití.

dery*
hodnocení

2x

Já má taky plastové - nevnutili mi je, ale chtěla jsem mít brýle lehčí, skla jsou těžká.

Už je mám taky slušně poškrábaná. Říká se, že se nesmí čistit papírovými kapesníky, pouze "hadrami" a nejlepší je opláchnout je pod vodou a pak vyleštit, aby se smyl prach, kterým při suchém čistění skla dřete...
Zatím mi to nijak nevadí, mám je dva roky a předpokládám, že cca za rok si stejně půjdu nechat napsat silnější, takže "skla" budou nová...

nemej
hodnocení

díky za odpovědi, koupil jsem teda ještě jeden speciální super hadřík :)

náhradní brýle jsem nikdy nenosil, ale jak to tak vidím, asi mi nic jinýho nezbude, protože při rekonstrukci domu je toho škrábavýho bordelu požehnaně - každopádně pracovní čočky budou rozhodně ze skla, plast už na brýlích nechci ani vidět :) mimochodem jsou to essilor, takže počítám žádný šunty.

lidus*
hodnocení

0x

Brýle namočím pod tekoucí vodou a jemně jen prstem rozetřu jar, opět opláchnu a pak položím na papírovou utěrku a nechám oschnout, jen tak nemám skla do roka samý škrábanec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]