Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta balíčku poštou,není ve sledování

Od: karolko1 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

je možné, že při podání balíčku do ruky se tento ztratí a není ani v systému sledování zásilek pošty? Jedná se o vyhranou aukci za slušnou částku a po zaplacení balíček nedorazil. Prodávající tvrdí, že má podací lístek a že to řeší s poštou. číslo podacího lístku ale nechce sdělit, údajně není balíček zapsán v systému. Zdá se mi to velmi zvláštní. má někdo podobnou zkušenost?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Balíček se samozřejmě ztratit může, ale chování odesílatele je velmi podezřelé. Pokud má podací číslo, tak je v systému - to jen tak neokecá. Odkud by se jinak vzalo?

Pokud já prodávám na aukru, tak podací číslo posílám kupujícímu automaticky a hned, aby si to mohl v track&trace sledovat sám.

olaf71*
hodnocení

0x

když se balíček podá na poště, olepí ho čár.kódem, naskenuje se do jejich systému a v tom systému je . pokud ho nevidíte ve sledování zásilek České pošty, tak jako by balíček nebyl. jestli Vám nechce sdělit číslo zásilky, tak nic neposlal. já sám posílám toto číslo automaticky kupujícímu a sám kontroluji a nikdy se nestalo, že by tam zásilka nebyla

ladaadal*
hodnocení

0x

No, dle chování prodávajícího bych typoval, že žádný balík neposlal a jen tě balamutí. Jestli šlo o vyšší částku, informovat ho, že jdeš na policii nahlásit podvod. Legálně myslím nic jiného nezmůžeš.

iz*
hodnocení

0x

I já to vidím na podvod u odesilatele a radím vyzvat jej písemně k okamžitému odeslání nebo k vrácení peněz. Můžete pohrozit policií, případně se rovnou obrátit na policii s podezřením na trestný čin podvodu.

zabu
hodnocení

0x

Pokud prodejce nezačne jednat na úrovni, oznámit aukru neseriozní jednání prodejce. Aukro už se postará, a poradí. Nečekal bych na nic. Pokud vím, tak do určité částky snad Aukro za prodeje ručí. Koukněte do obchodních podmínek na jejich stránkách.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Karolko, všechny zásilky, které mají "R" čárový kód, lze najít v systému pošty. Nevidím důvod, proč by Vám odesilatel neměl sdělit podací číslo balíčku - je to přinejmenším podezřelé.

Pokud chcete, v úterý budu v práci, mohu se Vám podívat do interního systému - pokud z odesilatele vymámíte podací číslo. Vidím více než je na on-line sledování na webu.

PS: Pokud je to zásilka doporučená s čárovým kódem, prakticky hned po naskenování to najede on-line do systému... Jedině že by to poslal jako obyčejný balík... :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]