Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat výpis z rejstříku trestů?

Od: rozario odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, co mám dělat když mi nechtějí vystavit výpis z rejstříku trestu?

Na úřadech mi neporadí. Když jsem se přestěhovala a šla si požádat o změnu adresy do OP, tak si starý nechali a vystavili mi dočasnou zelenou kartičku než bude nový OP za měsíc hotový. Ale mezi tím jsem měla nastoupit do práce kde vyžadovali výpis z rejstříku trestů a najednou nastal problém. Nikde mi jej bez OP nechtějí vystavit. Ani na poště ani na městském úřadě. Rodný list je nezajímá a pas nemám. Tak co s tím? Příjdu o práci kvůli úředníkům. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Domluvte se se zaměstnavatelem na dodání výpisu posléze - pokud je rozumný, pochopí ´úřední neřešitelnost´... Případně můžete sepsat a podepsat místopřísežné prohlášení, v němž uvedete - podle svého vědomí - obsah výpisu RT (lhát se nevyplatí)...

skyfire25*
hodnocení

0x

Zde bohužel předpokládám budete muset počkat na platný OP, protože do žádosti se uvádí jeho číslo.

buss
hodnocení

0x

Totožnost osoby se ověřuje, není tam OP. Takže jáá bych si s nimi o tom popovídal. Můžete tím též někoho zmocnit.
Totožnost se dá ověřit i jinak a to by měli vědět.

hodnocení

0x

Zdravím, pokud vím, tak i ta dočasná kartička místo OP je platná. A pro výpis z rejstříku je stejně směrodatné rodné číslo!Takže podle mne Vám dali špatnou informaci. Výpisy z rejstříku vyhotovují též notáři, tak zkuste se zastavit na nějakém notářství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]