Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pece o dceru

Od: jajinkaber odpovědí: 5 změna:

Dobry den,prosim o radu,mam 5 mes,dceru kterou jsem 2 mes.nevidela,je v peci treti osoby.dala jsem navrh k soudu o upravu styku s ni,protoze mi bylo braneno,nevidela jsem ji 2 mesice.Soc.pracovnice ale zada abych dceru jen navstevovala a to 4 mesice nez si ji budu moci vzit treba na vikend.Zda se mi to nesmyslne,naopak mam pocit ze je treba co nejdrive navazat intenzivni kontakt dokud je malicka..Nebo je to opravdu nutne?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Zde musíte vyčkat na rozhodnutí soudu. Takto nelze posoudit, co je pro Vaše dítě nejlepší, protože neznáme okolnosti...Sociální pracovnice k takovémuto postupu má nejspíše důvod. Jistě, je velmi důležitý intenzivní kontakt s dítětem udržovat, ale pokud jsou zde nastavena takováto opatření, pak je musíte respektovat, než rozhodne soud. Navštěvujte malinkou, jak je Vám prozatím dovoleno,aby nedošlo k odcizení.

myse*
hodnocení

0x

sociálni pracovnice má pravdu. V tuhle chvíli jste pro dceru cizí osoba - nezná vás, nepamatuje si. Jak by ji asi bylo, kdyby ji najednou někdo odnesla na dva dny a pak zase vrátil? Navíc, uměla byste se o ni postarat? Víte co jí (pije), máte všechno co potřebuje? kde bude spát, kde si hrát...atd atd...

Z nějakého důvodu má dceru v péči někdo jiný, jestli ty důvody už pominuly, to musíte dokázat...

Navštěvujte malou co nejčastěji na co nejdelší dobu a dokažte, že je na vás spolehnutí, že se dokážete postarat...

hodnocení

0x

Dobrý den. Vaše dcera Vás viděla, když měla 3 měsíce. Miminko, které si zvyká na svět kolem sebe. Dva měsíce, žije s někým jiným, na koho je zvyklá, kdo se o ní stará celý den. Pro Vaši dceru, by to byl moc velký šok, přijde cizí paní a odnese jí z jejího prostředí, do nového prostředí, který nezná.

Jestli skutečně svou dceru milujete, musíte první najít cestu k pěstounům Vaší dcery, chodit na návštěvy co nejvíce, dívat se co dcera jí a pije, co má ráda, co se jí líbí. I v pěti měsících už má dítě různé zvyky. Hrát si s dcerou v jejím prostředí. To je ten kontakt, který je potřeba najít, aby dcera, když půjde k Vám, byla klidná a šťastná.

Možná bude potřeba delší dobu, než si na sebe zvyknete, abyste si dceru mohla vzít domů, víkend je hrozně málo, pro malé dítě, aby Vás poznalo a mělo rádo. Jen můj názor.

sargo*
hodnocení

0x

Jak pravili ti přede mnou, asi nezbude než bojovat a zatím dělat co se dá. Těžko posoudit okolnosti, tady z toho vůbec nevyplývá, jestli jste feťačka nebo oběť rozvodu.

Na druhou stranu, nemusíte se obávat, že až ji dostanete domů, vzniknou tam nějaké nepřekonatelné bloky. Naopak, je ještě hodně maličká, ochotně se nechá zahrnout láskou a zvykne si snadno - brzy bude "jen vaše". Navštěvujte ji co nejčastěji vám umožní a buďte silná, všechno si pak vynahradíte.

iz*
hodnocení

0x

Proč jste dceru 2 měsíce neviděla? Kdo Vám bránil ve styku s ní? Podala jste na něj trestní oznámení?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]