Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léčba suché pokožky

Od: pleosa* odpovědí: 7 změna:

Hezký den, nemá někdo radu, jak se vypořádat se suchou pokožkou? Vždy po koupání mě svědí, a pálí skoro celé tělo, ale nejvíce záda. Začnou se tvořit šupinky. Vyzkoušela jsem různá mýdla, sprchové gely a oleje. Nepomohly mi produkty, ani od kožního lékaře. Po koupání se natřu krémem, a za pár hodin se můžu namazat znovu. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x

Nepoužívat mýdla ani sprchové gely na celé tělo. Teplá ne příliš horká voda k očistě stačí. Pokud přeci jen něco na mytí, tak něco velmi šetrného, třeba přípravky na intimní hygienu a opět ne na celé tělo, není to potřeba. Doporučit mohu i sprchové a koupelové oleje od Karla Hádka. Ihned po umytí se namazat něčím promašťujícím, co bude vyhovovat. Je třeba to vyzkoušet. Klidně bych sáhla i po přípravcích pro miminka, mám s nimi dobré zkušenosti. Třeba tělové mléko z DM za 40Kč mi vyhovuje mnohem víc, než Neutrogena za nevím kolik. Někdo může mít podrážděnou kůži i z chlorované vody. Třeba moje máma na to trpí, nemůže se mýt každý den (tedy to nejdůležitější pochopitelně ano, ale nelézt pod sprchu celá). Na podrážděnou kůži je dobrá jarischova voda.

beruska91*

s tou chlorovanou souhlasim.ja kdyz se koupu doma,tak nemam zadny problem,pac mame jednu z nejlepsich vod z kohoutku bez chloru.ale kdyz se koupu jinde.tak uz mam problem.zacne me svedit a palit cele telo a to je sileny.takze to klidne muze byt i tim.a urcite bych pouzila neparfemovane sprch.gely.a tez bych pouzivala itim.gel.jinak s neutrogenou mam dobre zkusenosti,mam taky hodne suchou kuzi.a vyhovuje mi.ale na kazdyho cloveka to pusobi jinak :)

martinaa*
hodnocení

2x

Suchá pokožka může být následkem alergie, máte za sebou alergologii? Na sprchová mýdla a oleje, přép. ovoněné gely apod. se úplně vykašlete, používejte pouze kosmetiku určenou ne velmi suchou pokožku bez parfemace, co nejvíce přírodní.

A zajděte na testy na alergie, pokud by se potvrdily, mohou Vám být nasazeny léky tlumící kožní projevy.

drejdl*
hodnocení

2x

Krem nestaci,vcucne se a jakoby tam nic nebylo. Je treba davat velmi ucinne promastujici prostredky. Takovy je treba Excipial, je i na lekarsky predpis. Je jim potreba namastit dostupne plochy, nevynechat zada. Na oblicej doporucuji cistou vazelinu, bez parfemace, bez konzervace, bez barvy. Lze dostat v lekarne. Extremni suchost kuze muze byt i projevem nedostatku vitaminu A, proto doplnte bud prirodnimi zdroji treba ryby, nebo vit. A tobolky z lekarny.

pohanka*
hodnocení

1x

Můžete to mít i z vody, pokud jste napojení na veřejný vodovod, tak je voda různě upravovaná chemickými přípravky /chlor/. Takže čím víc se budete sprchovat, koupat, tak to může být horší.

Jenom možná varianta.

eulalie*
hodnocení

1x

Nekoupat se tak často, nepoužívat sprchové gely - ty moc odmašťují, je to, jako byste se vymáchala v Jaru. A ani moc mýdla. Nemusíte se denně mydlit jak divá. A jak to máte s výživou vaší kůže vnitřně? Mastíte? Nebo jíte jen samé nízkotučné hnusy? Nezkoušela jste jíst kolagen? Pokud budete kůži pořád něčím mazat a patlat, tak si nemyslím, že je to správné. Ta kůže si na to zvykne a odvykne si, že by se měla taky trošku činit sama. Nechte ji trošku vydýchnout. Ale nejsem lékař, jen prostě mám celoživotně taky suchou kůži. Jo a horká voda taky není dobrá na tělo. Mně hodně pomohl přípravek Colafit, je to čistý kolagen.

ifkali*
hodnocení

0x

Určitě jak zde bylo už uvedeno -vyšetření u mudr, zda máte i viditelné změny na kůži , může jít přes seboroickpu dermatitídu až po třeba alergické reakce , a podobně.

Čistě teoreticky po vyšetření u mudr a vyloučení alergií ,tak doporučuji koupel-ovesné vločky, prodává se to i v DM a olej kokosový , raději si pohlídejte kde ho kupujete a certifikaci, když se pro něj rozhodnete, nebo ho můžete rovno pořídit taky v DM, mají ho tam v dobré kvalitě.

Hezký večer všem.

doplněno 30.01.13 19:59:

oprava překlep-seboroickou dermatitídu .

Prostě těch důvodů může být hooodně moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]