Nejste přihlášen/a.
Ráda bych v naší vesnici pracovala jako osvč pečovatelka.
Ale Nevím pořád kolik si mám říct na hodinu. Jedná se o ošetřovatelskou domácí péči o seniory, úklid domácností a donáška obědů. Jsem zdravotní sestra s praxí.
Pro představu: V Praze si za tyto služby účtují firmy od 200kč-400kč/hod v nejbližší domácí pečovatelské službě 250kč/hod.
Praha je od nás 30km a reality apod.mají ceny stále jako v Praze. Platy jsou tu také pražské stejně tak jako ceny.
Moje cílová skupina má zhruba příjem po odečtu nákladů 10-20 tis. Ještě mají úspory a příbuzenstvo.
Ráda bych si účtovala za jednu hodinu 190 kč.
Mě to přijde hodně a že mi tolik nikdo nedá. Ale k pokrytí nákladů a vzhledem k náročnosti práce a zodpovědnosti mi to přijde adekvátní. Ale nevim nevim.
Nadruhou stranu domovy důchodců nejsou levnější a jsou stejně přeplněné o LDN ani nemluvím.
Zhruba by mi tedy odhadem průměrně platili 4-6tis/měsíčně + hradí si pochopitelně pomůcky.
Co vy na to?
Dali by jste tolik za péči o vašeho příbuného, kterou mu nejste z nějákého důvodu (práce.nemoc apod.) schopni poskytnout.
Záleží na tom co péče vše obnáší a jak na tom senior je. 200 na hodinu za úklid a donášku obědů se budou zdát jistě moc ale vysledujte zda nemá nárok na příspěvek na péči, mobilitu. Na vesnici si paní za úklid, donášku obědů a pomoc při koupání bere 100kč i tak rodina reptá, v Brně u mentálně postiženého dítěte 200. Ptáte se zda bych dala 200 za hodinu ano já dala, umím si to totiž představit ale rovnou říkám, že bych žádala o příspěvek na péči. Pozorně sledujte legislativu, pokud se nemýlím, nesmíte podávat léky.
Do těch přijmů jsem počítala i příspěvek na péči + důchod. Léky podávat smím (jsem registrovaná sestra) a různé ošetřování dekubitů taky. Ale...1. mnohem větší nikým nezastíněná zodpovědnost (nemocnicí,zaměstnavatelem) 2: za takovou činnost bych si řekla o mnohem víc a to už mi opravdu nikdo nedá
Stále se mi ale vyplatí být pečovatelkou (učební obor,rekvalifikační kurz) než sestrou v nemocnici (vš)...mámmalédítě a hodí se mi že si pracovní dobu poněkud přispůsobím, nyní nastupuje do jeslí.
Teoreticky bych mohla být občas vaší klientkou. Opravdu teoreticky, bydlím jinde.
190 Kč není moc. Přesto mám dojem že byste možná mohla mít jakýsi ceník a péči trochu rozlišovat. Například já bych si občas ráda pozvala pečovatelku jen na hlídání. Žádné uklízení, jídlo doma hotové. Vlastně jen společnice, případně by mohl být čas využit na drobné rozcvičování pod dohledem. Tedy jen vyslovování pokynů a dohled na provedení cviků.
Je ovšem otázka, jestli byste měla i čas na drobný a nepravidelný záskok při pravidelné péči o stálé klienty.
Ono se Vám to určitě rozběhne, starých bezmocných lidí přibývá.
Ať se vám daří.
Prostě to zkuste, když to nepůjde, jít dolů můžete vždycky - zdražuje se ale velice těžce. Sama píšete, že nejblížší alternativa je znatelně dražší. Hlavně si cenu nasaďte tak, abyste pak nebyla otrávená, že za ni musíte domluvenou práci vykonávat, to by přístupu ke klientům neprospělo
Zkušenost navíc praví, že pokud lidé mají pocit, že je dotyčný příliš levný, chovají se k němu hůř, tak vystupujte patřičně sebevědomně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.