Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zřizování eshopu

Od: tomaskarchariass odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat na dvě zásadní věci pro založení eshopu:
1) Volba účtování - jako OSVČ mám na výběr mezi paušálním zdaněním a vedením učetnictví. O obojím jsem toho již dost početl a ze všeho vyplývá, že vedení účetnictví je pro eshop výhodnější. Provozuji ale na tento samý živnostenský list ještě jednu činnost (IT) a zde se mi VÝRAZNĚ nevyplatí účtovat (využívám paušál). Počítám správně, že při využití paušálu je základ daně eshopu zjedonušeně = (Prodané zboží - Nakoupené zboží) x 0,4? nebo je to (Prodané zboží) x 0,4? Pak bych ovšem nechápal jak může být výhodné prodávat zboží například s 20% marží. Jak postupovat, dají se oba systémy nějak zkombinovat?
2) Chtěl bych založit malý eshop s oblečení. Objem potřebný pro skladování jsem spočítal na cca 3 m krychlové, na což mi bohatě stačí obrovská skříň, kterou mám v ložnici. Jak je to s místem pro skladování? Mám povinnost to někde hlásit/kolaudovat? v té samé místnosti i spím :)
Díky moc
Tom

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pokopeli
hodnocení

0x

Taky jsem osvč a mám eshop, dělám paušál, ale nevím zda je něco jiného výhodnější, nemám čas ani chuť se v tom nějak babrat, něco studovat. Paušál mi přijde nejjednodušší. Takže tak. Tu skříň nekolauduj ani nehlaš ;)) , ale mohlo by to být na úřadě vtipné ;))

artik*

jak ten paušál funguje?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]