Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budu pobírat Rodičovský příspěvek

Od: nicols odpovědí: 2 změna:

Zdravím jsem těhotná je mi 17.Chtěla jsem se zeptat budu pobírat RP když mi ješte nebylo 18?Nebo to bude pobírat přítel kterému je 20let.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Předpokládám, že jste ještě nepracovala, nevznikne Vám tedy nárok na peněžitou pomoc v mateřství, nebude ani z čeho počítat výši rodičovského příspěvku. Nevím, jestli pracuje Váš přítel. Rodičovský příspěvek může dostávat on.

Pokud ani jeden z rodičů neplatil pojistné na sociální zabezpečení, a tedy nesplnil podmínky pro volbu výše a délky pobírání rodičovského příspěvku, výše příspěvku zůstává v pevných částkách _ 7 600 Kč do 9. měsíce věku dítěte a poté 3 800 Kč do 4 let věku dítěte podle právní úpravy od 1. ledna 2011.

Výši rodičovského příspěvku lze zvolit podle denního vyměřovacího základu druhého rodiče, stanoveného ke dni narození dítěte, avšak za předpokladu, že druhý rodič ke dni narození dítěte splnil podmínky nároku na PPM nebo NPSP. Tyto skutečnosti zkoumá okresní správa sociálního zabezpečení podle sídla zaměstnavatele druhého rodiče nebo trvalého pobytu.

iz*
hodnocení

0x

Ten z Vás, kdo bude celodenně o díte pečovat, výplata nezávisí na věku matky.

doplněno 09.10.12 11:30:

Rodičovský příspěvek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]