Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jmenovky na stůl

Od: itonda® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli je dobré psát na jmenovky ke stolu i jméno učitele, který si kam má sednout. Jedná se o stužkovací večírek.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

2x

Proč ne?

doplněno 15.11.12 22:30:

To vůbec ne, je to Váš večírek, takže ho vedete Vy ;) Tudíž i určujete vše kolem ;)

hodnocení

Aby si nemysli něco špatného, že jim určujeme přímo místa k sezení. Tak OK, díky za radu :)

A jak byste to chtěli řešit? Mít u stolu pojmenovaná místa pro studenty a jedno nepojmenované jakože pro učitele? Tak to je pěkná blbost :) samozřejmě že místenky všem, ono se to během večera stejně pomíchá.

mowla*
hodnocení

2x

Ano - je to váš večůrek, studentský, takže byste měli organizaci pojmout jako celek...

;)

doplněno 15.11.12 22:33:

Pokud kantorům místa ´zajmenovkujete´ vhodně, naopak přijmou vaši společenskou dovednost...

hop®
hodnocení

2x

Ano, je to dobrý zvyk, zamezí to zmatkům, určitě se všichni rádi podřídí. A kde bude kdo sedět potom, v průběhu večera, to ukáže situace, jmenovky platí jen pro první posazení, pak stejně sedí každý vedle někoho jiného, případně na někom jiném... :D

doplněno 16.11.12 20:35:

Mowla: jak Ty to děláš, co překlep, to perla, "večůrek"... *smich*

mowla*

Večůrek je schválně - to je mé oblíbené slovo - podobně, jako třeba šody, išias, kňouhou nebo - s prominutím, dokundamentace...

:-D

doplněno 16.11.12 22:42:

Šéma, já su skromný, stačívalo mi šemátko, též - ale už dlouho jsem si na žádné nešáh´...

doplněno 16.11.12 22:49:

Mimochodem - když spolužák při zkoušení z dějepisu pronesl "Čamurapiho kodex", šel dějepisář do mdlob...

*smich*

doplněno 16.11.12 23:23:

No jo - v dobách, kdy nebyla netová konektivita úplně běžná, jsme si taky do ´cizích prostředí´ vozili na předváděčky IS gatě...

;)

hop®

a co šéma? ;)

doplněno 16.11.12 22:53:

Jo, já pamatuju na šuplík a na něm nápis xandy s háčkem nad iks - byly tam plochý kabely od compů...

hodnocení

1x

Dělá se to běžně. Často se se zasedacím pořádkem hosté setkají na svatbě, kde jsou u každého místa kartičky s jejich jmény. Viděla jsem i vtipné jmenovky pro rodinnou štědrovečerní večeři.

Profesorům se sluší vybrat pěkná místa, nejlépe v čele stolu, mohou být "namícháni" i se svými žáky. Jedná se hlavně o ten úvod večírku, bude jistě slavnostní přípitek a nějaká přání pro studenty či proslovy, tak aby to pěkně vypadalo. Během volné zábavy už to pak bude jedno a účastníci /profesoři i žáci/ se rozptýlí asi tak, jak píše Hopík.*smich*

Hezký večírek! *palec*Jaga.

krkovicka*
hodnocení

0x
Jmenovky na stole dáváme -chlapec-dívka-chlapec-dívka(tak teď nevím zda u tohohle večírku sedíte všichni společně:) ) ale je dobré dodržet zasedací pořádek:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]