Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si myslet. V případě mám udělat první krok?

Od: raubir46stano odpovědí: 4 změna:
Ahoj zdravím, potřebuji poradit. Nevím co si myslet. Známe se s kamarádkou necelé 2 roky. Z hruba pul roku znamosti sme si vystačili ahoj a čau na zkoušce, ale v období loňských Vánoc sme si začali psát i povídat. Takové běžné. V unoru sme se blíže semkli kvuli náhlému úmrtí našeho trenera z divadla. V podstatě od te doby mi začala psat i sms a nejen po fb. Po tom co sem měl na soustředění v dubnu na starosti divadlo sme se dost bavili, rozuměli si a hodně smáli, v podstatě celé tři dny. Po navratu jsme si asi 3 měsíce psali až 10sms denně. Přijala mé pozvání na závody, které sem s tatou pořádal. Místo zdravení si přála obejímání.A pokaždé sme se doprovázeli od školy na zkoušky. Take ona mě pozvala ven. Moc sme se bavili. Naše zprávy vzájemně obsahovali. Nejlepší zlato, chybíš mi, srdíčka, pusinky a take, že na sebe pořád myslíme. Upletla mi z korálků náramek, kde je me cele jmeno a datum narození. Přes letni prázdniny byla dost pryč, ale i tak sme se párkrát sešli na celé odpoledne. Kámen úrazu nastal v září. Párkrát sem ji někam pozval, ale v daný čas měla trenink, zapas nebo turnaj ve volejbale. Přihlásila se do sboru, když zjistila, že také zpívam ve sboru, ale v jiném. Co slýchám pravidelně se o mě baví se spolužačkou, která pochází ze stejného města jako já a zpívá se mnou. Chtěla vědět kde bydlím atd. Dokonce chtěla hrát volejbal navíc s naší partou, ale já zrovna přestal kvuli klavíru. Je to asi 3 dny. Co si stěžovala, že je naprosto zoufalá, že nestíhá školu, učit se a zájmy. Dával sem ji najevo, že sem se do ni zamiloval a ona neskrývala radost a napsala, že až se ještě více poznáme, že by se mnou ráda chodila. Poslední asi tři týdny, mi vždy napíše první, tak nějak to nechávám na ní, abych poznal jestli ma zajem se bavit a když nejsem na fb napíše sms. Co myslíte ma mě ráda, ale já jí dával moc najevo sve city a odradil sem jí nebo je to skutečně, že nemáme moc času ani jeden, já navíc musel skončit v divadle. Zítra se chceme sejít. Mám jí zkusit dát pusu třeba jen na tvář? Je mi 21, jí 15, ale jak sme postupně zjistili věk není naší překážkou. Baví se o mě i s rodiči a to i s nevlatstními. Akorat z naši konverzace poslední dobou cítím jako by to z její strany vyprchávalo. Žádná pusa či tak. Jak to vidíte vy. Díky moc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

andrea1*
hodnocení

0x

Vždyť je jí teprve 15. Tady nemůže být o nějakém trvalém vztahu snad ani řeč. Sama ještě neví co by chtěla. Dej tomu čas a na nic netlač.

ron*
hodnocení

0x

Zdravím.

Souhlasím s předchozí rádkyní. Přítelkyni je 15, je prakticky ještě dítě. Začala škola, má plno zájmů a aktivit, má plno jiných starostí. Stejně jako Vy. Netlačte tedy na pilu a dejte tomu čas, moc na ni spěcháte, jste netrpělivý. I když nepředpokládám, že vzhledem k jejímu věku půjde o vztah trvalý.

hodnocení

0x

15 letá dívka, pokud není nějaká práskaná, je vlastně ještě takové telátko. To není urážka Tvé dívky, ale také jsem byla a prošla si tím obdobím každá. Prostě hledá dosud sama sebe, neví, co vlastně chce. Chtěla by kluka a když se namane, stydí se, červená a neví, co říct. Znám to sama a zná to každá z nás.

Myslím si, že je pro Tebe velice mladá a nezkušená. Kdyby vám bylo třeba 24 a 30 let, už jste hotoví, vyzrálí lidé, a ten věkový rozdíl nevadí, ale v tomhle věku je příliš markantní. Ona je ještě takové kůzle.

Myslím si, že by bylo rozumnější, kdybys navázal vztah s 18-19 letou dívkou. Ta už je taková vyhraněnější a ví, co od života chtít a jak se chovat. Budeš si s ní mít o čem povídat. Nemyslím to ve zlém, ale ta současná dívka je opravdu ještě nehotová a nějaký rok potrvá, než duševně dospěje a bude schopná plnohodnotného vztahu. Jaga.

iz*
hodnocení

0x

Podle mne jí jste sympatický a asi Vás má i ráda. Ovšem nejsem si jista, zda je v 15 letech "zralá" na vážný vztah. Doporučila bych trpělivost, ohleduplnost a "netlačit na pilu".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]