Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat: jsem nově zaměstnaná, ale stal se opravdu omyl a v tomto úsudku jsem se unáhlila. JEŠTĚ JSEM SE NEODHLÁSILA Z ÚP. Pracuji od 1.10. , podporu jsem pobírala od 1. 7. (1. 7. jsem byla zaevidovaná na ÚP po nepřerušeném 1,5 letém pracovním poměru)když podám výpověď ve zkušební době - budu konkrétní: zítra tj. 8.10. , jaký to bude mít důsledek? Konkrétně: existuje nějaká možnost, že by mně zůstala podpora předešlá nebo bude podpora počítána z nového "týdenního" zaměstnání? Nebo nebude žádná, právě proto, že jsem dala výpověď já? Ještě jednou pro jistotu připomínám, že ještě nejsem vyřazena z evidence ÚP (normálně mi ještě 17.10. přijde podpora za září)
Za odovědi moc děkuji
Kristý
Ve zkušební době můžete pracovní poměr zrušit, nedává se výpověď (jde o dva různé způsoby ukončení zaměstnání).
Oznámení nejpozději v den nástupu se vztahuje na tzv. nekolidující zaměstnání, jež byste (bez pobírání podpory) mohla vykonávat i v době registrace na ÚP.
Nástup do nového zaměstnání jste povinna ÚP oznámit do 8 kalendářních dnů, zítřek je posledním dnem zmíněné lhůty.
Podle mne bude muset zprostředkovatelka předchozí registraci ukončit a pak se budete muset znovu zaregistrovat. Protože jste v novém zaměstnání neodpracovala 12 měsíců, nevznikne Vám nárok na novou podpůrčí dobu, ale budete mít nárok na podporu po zbytek podpůrčí doby z předchozí registrace.
Podpora se samozřejmě bude počítat z nového zaměstnání. Protože jste v něm neodpracovala ani 21 dnů, nepůjde o výpočet z průměrného výdělku, ale z výdělku pravděpodobného.
___ Odkazy:
Zrušení pracovníh/... (Zákoník práce, § 66)
Průměrný a pravdě/... (Zákoník práce, §351 - §362 )
Práva a povinnost/... (Portál MPSV)
Základní poučení /... (formát PDF, 75kB)
doplněno 29.12.12 13:24:Přímý odkaz ke stažení (PDF, 284 kB):
To je přesně to, co by bylo úplně nejjednoduší, ale já mám strach právě z toho, že: "Mohlas mít práci, která ale Tobě nevoní, dalas výpověď sama, tak teď tě vyřadíme." Totiž já jsem teď už nejspíš u té firmy vedená, teda nejspíš vedená, tzn., že za mě platí pojištění, což je samozřejmě propojené i s ÚP a i když bych se se současným zaměstnavatelem domluvila, že "končím" ať věci kolem mne prostě stornuje, že i když by chtěl, to podle právního řádu nemůže udělat.
Kdyby mohl, tak v "podstatě" nikdo nic neví a já jsem tam nikdy neexistovala. Snad je mi rozumět
Kiki
doplněno 08.10.12 20:37: pacourek byl rychlejší než já ...
Zaměstnavatel Vás musel nahlásit na zdravotní pojišťovně a na OSSZ, takže podle mne nebude možné Váš pracovní poměr "stornovat". Nemluvě o tom, že by šlo o podvod, na kterém asi zaměstnavatel nebude mít chuť se podílet.
Dobrý den.
Souhlasím s Ivzez.
Podpora se Vám bude počítat z pravděpodobného průměrného výdělku z nového zaměstnání. Původní registrace na ÚP bude zrušena a budete zaregistrována znovu. Nástup do nového zaměstnání jste povinna ÚP práce nahlásit do 8 dnů, i v případě zrušení pracovního poměru ve zkušební době.
doplněno 08.10.12 21:42:Nárok na podporu má: občan s bydlištěm na území ČR, který v posledních dvou letech před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání získal alespoň 12 měsíců důchodového pojištění
Pokud úřad práce zprostředkuje člověku vhodné zaměstnání, ale on jej ukončí bez vážného důvodu sám nebo dohodou se zaměstnavatelem, bude moci být evidován na úřadu práce až po uplynutí 6 měsíců
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.