Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem byla u LPK, ale posouzení mého zdravotního stavu mi přijde poněkud podivné. Mám šanci získat někde od někoho třeba i nezávazný posudek mého zdravotního stavu a zjistit tak, zda je dnešní rozhodnutí v pořádku, nebo, zda by mělo být jiné? Podrobnosti mého zdravotního stavu zatím zde zveřejňovat nebudu, díky za pochopení.
Od letošnůho roku vyšel zákon podle kterého má každý občan právo na konzultace - popř. vyšetření u jiného lékaře aniž by musel měnit svého ošetřujícího a pojišťovna to hradí. Doporučuji obrátit se na vaši zdravotní pojišťovnu přímo s tím, že by jste chtěla vyjádření o vašem zdravotním stavu od jiného odborníka. Měli by vám poradit a s touto informací se rovnou obraťte na jiné pracoviště.
LPK se týkala přezkoumání zdravotního stavu po roce, kdy mi byl přiznán ID 1 stupně pro revmatoidní artritidu.
Nyní horší zdravotní stav a podle lékaře, se bude zhoršovat.
V takovém případě nemůžete proti posudku LPK nic udělat. Je potřeba vyčkat rozhodnutí ČSSZ ohledně ID. Pokud by Vám byl ID odebrán, a Vy byste s tím nesouhlasila, musela byste proti rozhodnutí do (nemýlím-li se) 14 dnů podat podat námitky.
Námitky musí obsahovat stejné náležitosti jako odvolání. V textu uvedete, že podáváte námitky proti rozhodnutí ČSSZ ve věci nepřiznání, snížení či odebrání invalidního důchodu a důvody Vašeho nesouhlasu.
Po podání námitek ČSSZ znovu posoudí Váš zdravotní stav, ovšem bude jej hodnotit jiný posudkový lékař.
Pro posouzení zdravotního stavu v námitkovém řízení budete potřebovat aktuální lékařské zprávy.
___ Skončí-li námitkové řízení negativně, budete mít ještě možnost podat správní žalobu.
Na níže uvewdeném odkazu si sama můžete dohledat vaši Dg a u ní máte uveden procentní pokles výdělečné činnosti a z toho odvodíte, zda máte nárok na některý stupeň invalidity a nebo žádný nárok nemáte. U více chorob se procenta nesčítají, bere se v potas nemoc s největším ohodnocení poklesu výdělečné činnosti.
doplněno 12.10.12 11:23:nepomohl by vám text v par. 5?
nebo zkuste poradnu, mají i bezplatnou linku wwww.ligavozic.cz/...
Zdravím a ještě jednou se vracím k odkazu, našla jsem se, i procenta, ale nikde není napsanéna který stupeň invalidity mám nárok, to najdu kde?
Najdete to na webu ČSSZ.
Pokles pracovní schopnosti: 35 % až 49 %, -> ID I. stupně 50 až 69 %, - ID II. stupně od 70 %, ID III. stupně
___ Invalidní důchody (ČSSZ)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.