Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ultra soft kartáček

Od: brumovjan* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,dneska jsem se dozvěděl,že kartáček ULTRA SOFT není vhodný ke čištění zubů..ale mě opravdu nejvíc vyhovuje,co je natom pravda?prý je dobrý jen pro lidi co mají potíže se zuby,třeba jsou po operaci,atd...děkuji..

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Záleží na tom, kdo ti takovou informaci dal.

Pokud ses radil se zubařkou, tak to je informace od odborníka, a může to být pravda.

Pokud ti to řekl někdo na ulici, tak si to přeber jak chceš.

Když zajdeš za zubní lékařkou a necháš si vysvětlit jakým kartáčkem a jakým způsobem si čistit zuby, tak zjistíš, že je důležité čistit zuby a současně masírovat dásně. Pro toto čistění zubů je vhodný co nejměkší kartáček.

doplněno 08.10.12 11:07:

A taky jeden kartáček má vydržet maximálně 3měsíce.

Potom co nejdříve koupit nový.

ladaadal*
hodnocení

3x

Přesně tak. Na poslední kontrole mě a synům dala zubařka školení, že jsem si říkal, že kvůli kartáčku by člověk potřeboval vysokou školu. Taky nám ukazovala rozdíly. Ani název nezaručuje stejnou měkkost. Dva výrobci, stejné označení, a když jsme si šáhli, tak byl každý úplně jiný. Ale v podstatě z toho vyšlo to, že když je příliš měkký, tak je to lepší, než když je tvrdý. Taky nám poradila, že hlava kartáčku by měla být krátká, aby nešel přes více zubů a není dobré, když má pružný krk, protože hlava pak blbě dosedá a neplní svoji funkci. Takže nějaké reklamní tryky - doporučuje 9 z 10ti lékařů už neberu absolutně v potaz.

hodnocení

2x

Také jde v prvé řadě o to, že dnešní "kvalita|" zubních kartáčků je odstrašující. Já už vyzkoušela drahé, velice drahé a levné a levnější a všechno je to o jednom a tom samém. Jo, ta "rukověď" neboli držátko, tak to se lyší. Jinak to jeden a ten samý šmejd. před dvaceti lety jsem opravdu měla jeden kartáček i šest měsíců a vyhodila jsem ho ne proto, že by byly štětiny rozježděné, ale proto, že se mi zalíbilo jiné, barevné anebo průsvitné, anebo jinak tvarované držátko. Dnes po dvou měsících vyhazuji kartáčky, i s držátky a brousítky jazyka a jiné blbosti...

Jinak mi bylo řečeno lékařem zubním, že medium je nejlepší. Tedy ten střední. Ten soft je asi šetrný k dásním, ale musíte si s ním zuby čistit nejméně pět minut. Nejméně. jinak to je na nic.

Jestliže Vám vyhovuje z nějakého důvodu "ultra-soft", tak ho používejte. Ale pmatujte, že musíte o dost prodloužit dobu čištění. Dám Vám příměr. Budete mít za nehty špínu třeba ze zahrádky. Budete ji chtít odstranit. Můžete použít buďto kartáček s tvrdými štetinami, nebo obyčejnou houbu - žínku. Výsledku dosáhnete možná srovnatelného, při použití obého, ale uvědomte si rozdíl času, který jste musel v obou případech zainvestovat.

doplněno 08.10.12 21:32:

Možná to je blbý příměr, já se v tom případě omlouvám, ale právě proto používám tu "zlatou, střední cestu". Jak při drbání nehtů, tak při čištění zubů. ;)

eva1
hodnocení

0x

Tento kartáček doporučila zubařka manželovi, který má problémy s paradontózou. Co řekla mě, že tvrdé a střední kartáčky nejsou vůbec dobré pro kohokoliv, a zvolit měkký, čím měkčí, tím lepší *jasne*

iz*

To je zajímavé. Naše zubařka u parodontózy doporučuje co nejtvrdší kartáček, protože zubní kámen (který měkký kartáček neodstraní) nemoc zhoršuje (člověk přijde o zuby rychleji)...

doplněno 08.10.12 14:11:

Tak samozřejmě, že jej neodstraní beze zbytku (obzvláště pokud by již na zubech byla nějaká vrstva kamene), ale při pravidelném se tvorba a usazování zubního kamene výrazně zpomaluje. Samozřejmě musí po pár měsících následovat i odstranění u zubaře. Umí-li člověk s tvrdým kartáčkem zacházet, dásně si nedráždí.

ladaadal*

No, pokud si dobře pamatuju bývalého zubaře, tak zubní kámen neodstraní ani tvrdý kartáček a naopak, dásně jsou pak rozdrážděné a je to ještě horší. Pak jsou ještě mezizubní kartáčky, ale ty nepoužívám. Děti jo a pomáhá jim to, ale já na to nějak neměl nervy*zed*.

doplněno 08.10.12 18:34:

Ivzez, tak samozřejmě chápu, že každý věří svému zubaři, má-li v něj víceletou důvěru. Spíš mi přijde zvláštní, proč tvůj zubař doporučuje tvrdý a můj měkký, ale buďme rádi, že je máme, jinak bychom měli huby prázdný. Stejně si každý budeme poslouchat toho svého. Tak na zdravé dásně *pivo*

askmenow*
hodnocení

0x

Doporučuji se poradit se zubařem. Někdy je umění vybalancovat tvrdost kartáčku, obuvlášť u lidí s vysokou tvorbou zubního kamene a zároveň vysokou citlivostí dásní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]