Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,máte někdo zkušenosti s detoxikaci organismu a co si o tom procesu vůbec myslíte?Konkrétně se mi jedna o stránky MUDR.Jonáše...
Tahák na peníze důvěřivých lidí, krytý pseudovědeckými termíny (detoxikace mikrobiálních ložisek z diencefalonu - cha-cha). Podle mého názoru je to vymyšleno pro lidi, kteří nejsou dostatečně poučeni laxními zdravotníky, nebo pro ty, kteří jsou v podstatě zdraví, ale chtějí pro sebe něco udělat. Obecně - na detoxikaci máte v těle bezvadnou laboratoř - játra a ledviny, s nimiž se žádný jonáš nemůže měřit.
Ale šarlatánství kvetlo v každé době, tak vlastně proč ne.
Tak jsem si přečet pár těch článků pod výše uvedeným odkazem... Ještě mi tam chybí "tisíce děkovných dopisů" od nadšených zákazníků:D. Je to na podobné úrovni, jako bývyly za první republiky inzeráty na "zaručené prostředky" na růst vlasů, či poprsí (samozřejmě pojaté v duchu dnešní doby).
doplněno 10.10.12 09:16:Kdysi na Divokém západě obchodníky s deštěm věšeli. Možná by nebylo od věci se k téhle praxi vrátit.
Proboha,hlavně ne Jonáš!Je to podvodník,lhář a zloděj!Pokud ovšem nevíte co s penězi,vložte jej do "firmy:ŠarlatánJonáš
Víte co je zvláštní? Autor otázky, "dex" se už neozval. Jestlipak on čirou náhodou nedělá jen reklamu panu MUDR Jonášovi? Soudě podle zdejších odpovědí se mu to ale moc nepovedlo:D.
Cituji z Wikipedie:
Metoda řízené a kontrolované detoxikace... Jonáš dostal za tuto metodu v roce 2009 zlatý Bludný balvan se zdůvodněním:
"MUDr. Jonáš je svým způsobem geniální tím, jak do své "detoxikační medicíny" zabudoval většinu existujících pseudovědeckých názorů a alternativních metod nejrůznější provenience, stáří a typu. Fantaskním konglomerátem ohromuje nejen pacienty, ale i lékaře. Vesměs to jsou metody teoreticky vyvrácené, odporující vědeckým poznatkům a neúčinné, pokud jde o diagnózu i terapii."[
Po čem jste se cítila líp? Jak moc líp? Ve srovnání s čím?
A umí to léčit i téměř neléčitelné chlamydie? Potlesk!
Soleil, já mám dost rozumu, abych za podobné nesmysly nevyhazovala peníze.
A proč ta ironie? Leccos jsem si o chlamydiích přečetla.
Vy tu tvrdíte, že Vám něco pomohlo. Proč své tvrzení nedoložíte?
jak mam dolozit sve tvrzeni? delate si legraci? to mam jako nascenovat zpravu od doktora predtim a po? mam kolem sebe mnoho lidi, kterym to pomohlo a nemam potrebu se tu nejak ospravedlnovat a neco dokazovat. tak to dokazte vy, ze to nefunguje.
Protože se zde otázky na různé "detoxikační" produkty stále opakují, je možné, že zde někdo najde i tuto opožděnou reakci:
Tvrdí-li někdo, že něco funguje, musí dokazovat on. Neexistenci nebo nefungování něčeho totiž na rozdíl od existence či fungování dokázat nelze...
nějak přehnaně se o to nezajímám, ale náhodou jsem si dnes ráno vyrobila tzv. DETOXIKAČNÍ VODU,
nakrájela na kolečka domácí salátovou okurku, natrhala hrst máty na zahrádce, umyla a nakrájela citron na kolečka a to vše zalila vodou a dala celý džbán na chvilku do ledničky, správne se to má luhovat celou noc, možno i kousky zázvoru nebo co kdo chce, ale řekla bych, že základ je ta okurka.
Mám několik knih od Dr. J. Jonáše.Všechny mají opravdu úroveň. Poznatky v nich jsou na logickém základě a moc mi daly. Kéž si je osvojí i naši medici! Je to lékař s úžasnou nadstavbou staré východní mediciny. Nejdřív si knihy prostudujte, běžte na jeho přednášky a pak suďte. Nevím, proč lidi, kteří o věci vědí houbeles, prohlašují Dr.Jonáše za šarlatána. Já taky nevlezu do rubrika Auto- moto, když nemám řidičák!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.