Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,máte někdo zkušenosti s detoxikaci organismu a co si o tom procesu vůbec myslíte?Konkrétně se mi jedna o stránky MUDR.Jonáše...
Tahák na peníze důvěřivých lidí, krytý pseudovědeckými termíny (detoxikace mikrobiálních ložisek z diencefalonu - cha-cha). Podle mého názoru je to vymyšleno pro lidi, kteří nejsou dostatečně poučeni laxními zdravotníky, nebo pro ty, kteří jsou v podstatě zdraví, ale chtějí pro sebe něco udělat. Obecně - na detoxikaci máte v těle bezvadnou laboratoř - játra a ledviny, s nimiž se žádný jonáš nemůže měřit.
Ale šarlatánství kvetlo v každé době, tak vlastně proč ne.
Tak jsem si přečet pár těch článků pod výše uvedeným odkazem... Ještě mi tam chybí "tisíce děkovných dopisů" od nadšených zákazníků:D. Je to na podobné úrovni, jako bývyly za první republiky inzeráty na "zaručené prostředky" na růst vlasů, či poprsí (samozřejmě pojaté v duchu dnešní doby).
doplněno 10.10.12 09:16:Kdysi na Divokém západě obchodníky s deštěm věšeli. Možná by nebylo od věci se k téhle praxi vrátit.
Proboha,hlavně ne Jonáš!Je to podvodník,lhář a zloděj!Pokud ovšem nevíte co s penězi,vložte jej do "firmy:ŠarlatánJonáš![]()
Víte co je zvláštní
? Autor otázky, "dex" se už neozval. Jestlipak on čirou náhodou nedělá jen reklamu panu MUDR Jonášovi? Soudě podle zdejších odpovědí se mu to ale moc nepovedlo:D.
Cituji z Wikipedie:
Metoda řízené a kontrolované detoxikace... Jonáš dostal za tuto metodu v roce 2009 zlatý Bludný balvan se zdůvodněním:
"MUDr. Jonáš je svým způsobem geniální tím, jak do své "detoxikační medicíny" zabudoval většinu existujících pseudovědeckých názorů a alternativních metod nejrůznější provenience, stáří a typu. Fantaskním konglomerátem ohromuje nejen pacienty, ale i lékaře. Vesměs to jsou metody teoreticky vyvrácené, odporující vědeckým poznatkům a neúčinné, pokud jde o diagnózu i terapii."[
Po čem jste se cítila líp? Jak moc líp? Ve srovnání s čím?
A umí to léčit i téměř neléčitelné chlamydie? Potlesk!
Soleil, já mám dost rozumu, abych za podobné nesmysly nevyhazovala peníze.
A proč ta ironie? Leccos jsem si o chlamydiích přečetla.
Vy tu tvrdíte, že Vám něco pomohlo. Proč své tvrzení nedoložíte?
jak mam dolozit sve tvrzeni? delate si legraci? to mam jako nascenovat zpravu od doktora predtim a po? mam kolem sebe mnoho lidi, kterym to pomohlo a nemam potrebu se tu nejak ospravedlnovat a neco dokazovat. tak to dokazte vy, ze to nefunguje.
Protože se zde otázky na různé "detoxikační" produkty stále opakují, je možné, že zde někdo najde i tuto opožděnou reakci:
Tvrdí-li někdo, že něco funguje, musí dokazovat on. Neexistenci nebo nefungování něčeho totiž na rozdíl od existence či fungování dokázat nelze...
nějak přehnaně se o to nezajímám, ale náhodou jsem si dnes ráno vyrobila tzv. DETOXIKAČNÍ VODU,
nakrájela na kolečka domácí salátovou okurku, natrhala hrst máty na zahrádce, umyla a nakrájela citron na kolečka a to vše zalila vodou a dala celý džbán na chvilku do ledničky, správne se to má luhovat celou noc, možno i kousky zázvoru nebo co kdo chce, ale řekla bych, že základ je ta okurka.
Mám několik knih od Dr. J. Jonáše.Všechny mají opravdu úroveň. Poznatky v nich jsou na logickém základě a moc mi daly. Kéž si je osvojí i naši medici! Je to lékař s úžasnou nadstavbou staré východní mediciny. Nejdřív si knihy prostudujte, běžte na jeho přednášky a pak suďte. Nevím, proč lidi, kteří o věci vědí houbeles, prohlašují Dr.Jonáše za šarlatána. Já taky nevlezu do rubrika Auto- moto, když nemám řidičák! ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.