Nejste přihlášen/a.
Zdravím prosím poradte chci si vzít hypotéku ale makléř mě znepokojil protože řikal že se banka bude koukat do registru tak s klidem odpovídam že tam urcitě nemám záznam protože všechno platim nebo mám zaplaceno a on mi řikal že o tom nemusim ani vědet prý stačí když zaplatim složenku za telefon o 2-3 dny po splatnosti a oni mě tam napíšou nemáte s tim někdo zkušenosti? jestli je to možné? žádná upomínka mi nepřišla jen platim o par dní pozdějš jak mam cestu na poštu... tak se bojim abych tam nebyl a ještě jedna otázka když mě tam někdo zapíše dozvim se to? třeba dopisem nebo nic neposílaj?
Zda člověk je či není veden v registru dlužníků se může dozvědět dotazem jeho správci (viz web)...
Pokud jde o způsob, jak se do registru dostat, není to tak ´jednoduché´, jak ´makléř´ mlžil (buďto aby mohl posléze machrovat a nebo proto, aby tě náhodou nenapadlo kontaktovat makléře jiného).
doplněno 07.10.12 19:15:To Buss: Takovýhle makléř nemá do registrů přístup - on sám se sice za makléře (či finančního poradce a třeba i bource největšího) považuje a možná se tak představuje i manželce, ale ve skutečnosti je to nějaký čičmunda, co prodává bankovní produkty a žije z provizí...
BTW - do registrů se jen tak nemůže podívat ani bankovní úředník z oddělení schvalování úvěrů - podmínky jsou dost striktní...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.