Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztah na dálku

Od: pavel111 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, rád bych se optal zdali je normální...cítit ´´něco´´ k dívce kterou jsem nikdy neviděl...Ona se nechce setkat...známe se jenom přes psaní...znám jen její emailovou adresu a fotku, která vlastně nemusí být pravá...nevím jak se jmenuje...ani kde bydlí...

Psali jsme si o všem...obou se to líbilo, teď máme takovu několika měsíční odmlku..no vlastně si nepíšeme, rozhádali jsme se..není to prvně...ale to přejde.

Stále ale na ni musím myslet...a vím že i já ji nejsem lhostejny...mi si zase začnem psát...ale..má tohle nějakou cenu?

Stále mě trápí ta nejistota..že ta ONA dokonalá je vlastně nějaký výplod něčí fantazie a hraje si se mnou...a já jen ztrácím čas...když bych věděl že si někdo udělal legraci..hodně se mi uleví..že ten tlak na mé srdce konečně skončil...a já se mohu normálně kolem sebe koukat...jenže to ona neudělá...Je to vůbec normální? upnout se na někoho, koho znám pouze z písmenek..

Je pravda, že to začalo dost nenápadně..psaní si s někým ...pokecat si...atak...Byl jsem a jsem dost osaměli...nejsem nadšený chotit do společností..snad to je ten problém..že nedokážu se odpoutat od svých představ...nevím..

nejsem nějaký případ pro psychiatry...jen jsem bych rád věděl Váš názor...a snad i nápad...Děkujuu. P.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Vztah, který popisujete vlastně ani žádný vztah není. Pokud Vás dívka (předpokládám, že to opravdu dívka je) nechce vidět, není něco v pořádku. Nic z toho, co Vám o sobě napsala nemusí být pravda. Možná to je zrovna ten důvod, proč se s Vámi nechce setkat. A že se Vám zdá pravá. Takto přes počítač můžu skládat slova vždy tak, abych se Vám zalíbila, abych psala to, co si přejete slyšet.

Možná si ji jen idealizujete. Přejete si, aby byla taková, jakou ji chcete mít. Můj názor je, že jen ztrácíte čas. Psaním s interaktivní "dívkou" se okrádáte o vzácný čas, který byste mohl a měl trávit s osobou skutečnou, která si s Vámi nebude pohrávat a se kterou zažijete skutečné zážitky a emoce. Ptáte se, má-li cenu pokračovat v tomto vztahu? Moje odpověď: určitě ne.*hej*

hodnocení

2x

Dobrý den. Je to jen hezká iluze o člověku, kterou jste si vytvořil a ještě si vytváříte. Asi ví, proč se s Vámi nechce setkat tváří v tvář...Ponechte si své představy, ale známost si najděte v reálném světě, ne v tom virtuálním. Život není o dopisování a čekání na zázrak. Ten zázrak je nutno zažít a prožít s někým, koho můžete vzít za ruku, obejmout, pohlédnout mu do očí, procházet se s ním a stýkat se s ním...Takže si přestaňte dopisovat a vrhněte se do víru života...Žijte a užívejte si život se vším všudy. To je můj názor. Vám přeji, abyste virtuální děvče dokázal brzy nahradit tím skutečným.

babooo
hodnocení

0x

Dobrý den,
podlě mě to určitě cene nemá.
Jsem na tom podobně s jedním klukem. Známe se tak nějak internetově. Seznámili jsme se přes seznamku, kam jsem dala inzerát, že hledám fajn společníka. Ozvala se velká spousta kluků, ale nepíšu si už a ani jedním. Jen tenhle zůstal. Je milý, pozorný, fajn se s ním povídá o všem a můžu se mu svěřit. Občas mám taky pocit, že k němu něco "cítím", ale pak zase hodně rychle procitnu, protože podle mě je naprosto zbyteční upínat se myšlenkami na někoho, koho nejspíš nikdy neuvidím. Navíc stejně jako u tebe už jsme si asi 3 měsíce nepsali. Nepohádali jsme se, ale nejspíš nemá ani jeden odvahu napsat jako první ... :/
Chci říct, on se setkat chtěl, ale já jsem odmítla. Právě z důvodu, že vzhledem k tomu, že jsem ho nikdy neviděla (jen fotku) a napsat může cokoli. Co když mi jen lže a ve skutečnosti není až tak úžasný jako online? Co když na tý druhý straně nesedí ten kluk, ale nějaký děda, který si chce ještě naposledy "užít".
Tohle internetové pobláznění je prostě nejistá věc. Takže bych radši vsadila na nějakou "dokonalou" a hlavně REÁLNOU dívku :)
Každopádně držím palce, třeba to bude jinak a ona se rozhodně, že se chce setkat. Třeba zkus skype kontakt. Přeci jen, jak před webkou schová, že ona vlastně není ona?

iz*
hodnocení

0x

Takhle na dálku si nemůžete ověřit, zda jde o dívku, nebo o někoho jiného. To, že se nechce setkat může mít více důvodů, mj. i to "rozhádání". Ale může to znamenat i to, že se za dívkou skrývá někdo jiný.

Vztahem bych to nenazvala, spíše snem, představou nebo fantazií.

Zkusil jste zadat její e-mail do vyhledávače (Google, Seznam)? Jaké Vám "vyjely"¨odkazy? (Podle aktivit uživatele e-mailu můžete také leccos vysledovat. Není to stoprocentní, ale určitou představu si udělat můžete.)

crocodille*
hodnocení

0x

ja bych to jeste nevzdavala. buh vi, proc se nechce setkat - stud ci nejaky treba fyzicky problem? pokusila bych se ji normalne zeptat, proc se nechce videt a uvidelo by se.

askmenow*
hodnocení

0x

Pokud máš pocit, že kvůli ní odmítáš jiné společenské interakce a potencionální partnerky, i když nemáš jistotu, zda existuje azda je taková, jaká je, doporučuji ti to rozseknout. Zkus si s ní smluvit osobní schůzku. Pokud přijde, poznávej ji a uvidíš... pokud ne, zapomeň na ni, již si s ní nepiš, a žij dál.

Mimochodem, celé to nese ještě jednu komplikaci: i když ti po internetu je sympatická, v reálu jsou sympatie a atraktivita velmi ovlivněny látkami, které vylučují naše těla a tím, jak se podvědomě zamlouvají partnerovi. Když ji poznáš osobně, po čase možná, i kdyby byla stejná, jako z netu, zjistíš, že to není nic pro tebe, ani nebudeš vědět proč...

hodnocení

0x

Vy jste si vysnil slečnu DOKONALOU, a myslím, že ani Vy se s ní ve skutečnosti nechcete setkat, protože by jste o svůj sen mohl přijít. A to je to, co potřebujete - mít nějaký sen, nějakou naději, na něco krásného, neskutečného... To je důvod, proč se tolik lidí dívá na ty neskutečné, nerealistické telenovely, protože jsou hezčí než skutečný život, vše je namalované narůžovo, všichni jsou krásní, úspěšní, vše nakonec dobře dopadne. Ale skutečný ŽIVOT takový není, bohužel. Vaše fantazie jsou sice krásné, ale velmi pravděpodobě neuskutečnitelné. A jak jsem viděla v televizi, také nebezpečné. Nedávno byla v TV reportáž o pánovi, který si přesně jako Vy dopisoval s nějakou slečnou, také měl pouze její fotografii, a ta z něj "vytáhla" téměř 1OOOOOO Kč. Ač ji nikdy neviděl, neznal ani její adresu, tak když mu psala zoufalé e-maily, v jakých je finančních problémech, tak jí posílal na účet peníze tak dlouho, až přišel o vše, co měl... Takže sny jsou sice fajn, ale chce to také trochu zdravého rozumu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]