Nejste přihlášen/a.
Bez lékaře to nepůjde. Může to být stařecká demence, ale také návštěva kamaráda Alzhajmra. Je to nesmírně smutné, zvláště pak, když člověk stále za tím starým člověkem vidí chlapa, který se dokázal postarat o rodinu, měl sílu, respekt a lásku a měl vždycky pravdu. A najednou se stává jiným člověkem a my si to nechceme připustit. Myslíme si, že třeba kdyby lépe jedl a dodržoval pitný režim, případně to proložil vitamíny, že by bylo vše jiné.
Já mám pro takovou příležitost rčení- vybydlená hlava. Prostě spousty mozkových buněk odumřelo a spoje mezi zbývajícími přestávají fungovat. Takový člověk začíná být nebezpečný okolí i sobě. Ikdyž je hodný a laskavý. Ale je nepředvídatelný. Toho se všichni šíleně bojíme. Já z legrace říkám, že mě třeba včas přejede lokalka. Ale myslím to vážně.
Babka má naprostou pravdu. je to Alzhajmer. Pokud s tatínkem nepůjedete k lékaři, nic se nezmění, bude se to horšit. Je to na Vás, je to Váš otec, měli byste se o něho postarat. I on se o Vás staral, když jste Vy byl dítě. Nechci se do Vás obouvat ani náhodou, dovedu si představit, jaké krušné chvíle s ním prožíváte. Ale poradna to nevyřeší. Musíte ho přesvědčit k návštěvě u lékaře. Bude to totiž čím dále, tím horší. Ale dnes už existují léky, které zmírňují dopad této strašné nemoci. Já totiž měla ve své blízkosti člověka, který byl napaden touto nemocí. Je to nesmírně složité, protože ten člověk je opravdu přesvědčen o tom, že on nic nezpůsobil. Je to hrůza jak pro něj, tak pro Vás. Musíte hledat odbornou lékařskou pomoc, jinak se z toho zbláníte...
ano, puštěná voda, plyn, všude světlo jak na zámku, neexistující návštěvy příbuzných, nerozeznávání dnú, zapomínání zcela běžných ůkonů včetně rozpoznávání příbuzných...později naprostá ztráta orientace v čase i prostoru.Bohužel, to je stařecká demence a léčit se nedá, tento člověk potřebuje 24 hod. dohled je nebezpečný sobě i svému okolí. Píšu z vlastní zkušenosti.
todle sme si prožili s babičkou bylo to docela zajímavý a jen se to zhoršovalo padl návrh na umístění do pečovatelského domu o tom maminka nechtěla ani slyšet vzala si babičku k sobě a po třech měsících byla psychycky na dně i ošetřující lékař prohlásil že to nejde zvládat a že pokud nechce maminka skončit v blázinci musí nechat babičku umístit do pečovateláku nakonec však smrt byla milosrdně rychlejší babice bylo 80 už nás nepoznávala a byla dost nemocná
osobně si myslím at si říká kdo chce co chce že nejschůdnější řešení tohoto problému je náké to léčebné zařízení kde bude tatínek pod lékařským dozorem
Vidím to opravdu na ústavní léčbu. Jinak se vám doma něco stane. Nám babička hází kusy buchet za kamna, kbelík s lejny nalila do vany , zapálila gauč. Ale je fakt, že jí bude už 88 let. Vypnuli jsme jí už sporák, jídlo jí musím ohřívat sama. Potřebuje neustálý dohled, zamkneme dvorek, schováme klíč. Už jsme ji také naháněli po návsi. Ale jsem s ní doma, manžel chodí na dvanáctky a pak má vždycky 4 dny volno, tak to zatím rukou společnou zvládáme.
Pokud ale chodíte do práce, chtělo by to promluvit s lékařem - před ním nebude určitě dělat ramena, ten mu může pobyt v ústavu zařídit. Když to v hlavě nemá srovnané, řeknete mu, že musí do nemocnice na vyšetření a on nebude vědět, zda je to nemocnice či ústav. Je na to chudák, ještě relativně mladý, ale jinak to asi nepůjde.
Člověk nechce ty rodiče odložit jako starou kredenc, ale když to sám nezvládne, co jiného může dělat? My máme pro babičku také výhledově zařízený ústav, kdyby přestala chodit. Ale dokud jí to šlape, tak i když strašně zlobí, pořád si myslíme, že je jí doma přece jen líp.
Další možnost - různá vyšetření tatínka a požádat mu o příspěvek na péči, abyste nezůstali bez prostředků. Pak s ním zůstat doma a mít ho pod dozorem.
Když jedu na motorce do sousední obce pro chleba a pečivo, babču zamknu a spěchám. Trvá to nejdéle 15 minut a stejně odemykám se strachem, zda se něco nepřihodilo. Na delší nepřítomnost to není. Nevíme s manželem, co je kino, návštěva přátel, výlet, či jen společný nákup. Samotnou ji doma nechat nemůžeme, tahat s sebou také ne. Je to opravdu řehole, ale nic s tím nenaděláme.Jaga.
Dobrý den, napište prosím, kde bydlíte. Jestli je dům otce a vy tam bydlíte s ním, tak jestli něco provede tak si zničí svůj majetek. Jestli se bojíte o sebe, vezměte si co tam máte a odstěhujte se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.