Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prace u mc donald

Od: mirushka odpovědí: 13 změna:
Pracoval jste nekdo u McD? U nas je nabidka miziva, nemam praxi, jsem po skole. Da se to dlouhodobe vydrzet? Nabizi 14 tis cisteho, je to realne? Diky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Můj syn pracoval jako patnáctiletý měsíc o prázdninách u McDonalada a vydělal si 8OOO čistého. Jako patnáctiletý neměl samozřejmě dlouhé směny, a někdy, když bylo málo zákazníků, ho poslali domů. Moje kamarádka momentálně pracuje u McDonalda, je jí 53 let a pracuje tam, protože si ve svém věku nemůže moc vybírat a tam je alespoň jistá práce. Nicméně je to rasovina, dělá i každou sobotu a každou druhou neděli a ve dnech kdy má volno uklízí, jinak by se neuživila. Před tím pracovala jako pošťačka a to měla 16 OOO čistého, což tady nemá ani náhodou.Takže odpověď na Vaši otázku je že se to dá dlouhodobě vydržet, samozřejmě záleží na prostředí a spolupracovnících a co se týče peněz, záleží na tom, kolik hodin odpracujete, za přesčasy a víkendy jsou samozřejmě příplatky.

doplněno 05.10.12 13:51:

A samozřejmě hodinová mzda se odvíjí od toho, na jaké jste tam pozici, jako nováček nebo brigádník máte samozřejmě minimum>

au1
hodnocení

0x

záleží na povaze :) já bych to dělat nešel... kdysi, jsem byl na pracovním úřadě vedený jako dlouhodobě nezaměstnaný. Poslali mě do mekáče, že tam mám jít makat :) Tak jsem přišel, řekl, že mám podezření na žloutenku, dostal jsem razítko že mě nechtějí, a tradá pryč. Nedovedu si představit, že bych smažil burgery a nebo dělal toho pošuka za pultem co se snaží z lidí vytáhnout co nejvíc peněz :) Pro rejpaly, tenkrát jsem měl bokovku a nepotřeboval tolik peněz, takže jsem si mohl dovolit odmítnout, a do mekáče nechodím, co tam prodávaj je humus :D

majsterjoe*

Vytahoval z lidi penize? A to jako jak? Za pultem nabizi jen to, co si preje zakaznik.

A ta tva bokovka, ja si teda rejnu. Byl si na pracovnim urade, platil za tebe zdravotni pojisteni a vlastne na ukor nas ostatnich pracujicich, kdy ty si delal na cerno.

Btw. Pokud nekdo v MC vydrzi, postupuje vys a vys az na managery a pod. Je to hodne stresujici, od smazeni hranolek, pres obsluhu na pultu az po managera. Penize maji dobre.

doplněno 05.10.12 13:42:

@mowla

Ja bych se nedivil kdyby v US to byla pocta, pracovat primo u zdroje nejoblibenejsiho pokrmu v emerice.

au1

jojo, dělal jsem načerno, a zdravotní za mě platil stát z tvých daní, spokojen? :D Většina lidí byla aspoň jednou na pracáku, a ti schopnější si k tomu přivydělávali, tak nevím co tady řešíš :)

ondik007
hodnocení

0x

14 a este cisteho? tomu neverim . v takovych retezcich se nebere ani 14 hrubeho. s prescsama mozna jo,ale to by muselo byt

tak 10 hodin tydne

tomasgulas

Mě to taky trochu překvapilo, 14.000kč čistého na mekáč základní mzda... to není málo. Ale zajímalo by mě, jak ten kluk u pokladny vytahuje z lidí peníze? To nechápu, nikdy jsem v mekáči nebyl *hi*

mowla*

Koukni na Comeback - Komu zvoní hrany... tam je nádherě ozřejmeno schéma ´tahání peněz´ "klukem na kase"...

*smich*

doplněno 05.10.12 12:56:

BTW - u nás se ´straší´ děti slovy "uč se, nebo budeš kopat kanály", v US "uč se, nebo budeš smažit hranolky v mekáči"...

*smich*

ondik007

Ja se teda moc neucila,el aj s maturitou uz sme kopal kanali a ted ani o takovou praci nemuzu zavadit:D takze bych sel aj do mekaca za 14 cisteho bych jim trhal ruce

tomasgulas

Jukl jsem na to a je to vtipné :) Předpokládám ale, že to bylo jen pro tento seriál, v reálu to tak neprobíhá.

klaraaa*
hodnocení

0x

Asi hodně záleží, v jakém to bude městě... Já jsem před cca pěti lety byla přes léto v mekáči v centru Prahy a vydělala jsem si, pokud se nepletu opravdu 14000 čistého - byl to standardní počet hodin, z toho asi dvě noční služby a nějaký víkend.

Jako brigáda se to dalo, nijak mi to nevadilo. Ale dlouhodobě pracovat bych tam nechtěla.

ondik007

Lidi lidi vy jste jako ti debilove na pohovoru v Barum kontinental. prtam se kolik bude mesicni mzda a oni mi reknou,ze si tam chlapi vydelaji s prescasama 18 tis hrubeho. A ja rikam prosim vas nerikejte mi atdy nejaky castky s priplatkama za sobotni prescasy,ale zakladni mzdu za odpracovanich prumernych 20,5 dne mesicne 8 nebo 7,5 hodiny denne zakladni mzda co si vydelam.a po 2jnasobnem uz ansranem opakovanim mi rekli,ze zaklad je 13500 hrubeho,ze priplatek za hluk a prach neni a ze hlavni privydelek,je povinny prescas soboty nedele co je prumerne 3x mesicne.

uvadejte mzdu za odpracovanych 160-170 h mesicne. to muzu napsat taky,ze sem si na stavbe vydelal za 220 hodin 16 tis cisteho

Ondíku, nebuď hned hrrr. Každý z lidí má jiný plat. Záleží na počtu odpracovaných hodin, přesčasech, příplatcích, na tom, zda má nezletilé děti a kolik, zda dělal o víkendu, o svátku, či ne, zda je brigádník či stálý zaměstnanec... To si myslíš, že když Ti někdo řekne: Mám tam 10.582,50 - Ty se tím můžeš řídit? NEMŮŽEŠ!

Ale když píšeš, že o práci nemůžeš zavadit, nerozmýšlej se, zkus to, vlítni tam a nepřemýšlej o tom. Práce to bude, nějaké peníze si vyděláš a máš 3 měsíce na to, abys vše ohodnotil, zda zůstaneš, či odejdeš. Za tu dobu už to tam okoukneš.

A pak nám napiš, kolik tam bereš čistého. *smich* Kdyby se toto místo někomu z ostatních také naskytlo, tak aby věděl, co může očekávat.:) Jaga.

barun
hodnocení

0x

Nevím o co vám jde, ještě jste nenastoupila, a už se ptáte, jestli pak já to vydržím. 14 000 Kč pro dítě, který nic neumí je dost. Jsou daleko horší práce, co jsem musela v cizině všechno dělat, a nesměla jsem ani pindnout, jinak jsem o práci přišla a umřela bych hlady. Stěžovat jsem si nemohla, řeč jsem moc neovládala a ani bych neměla komu. Práce v Mekáči to je sranda, strčila bych je všechny do kapsy, brala bych to všema deseti. Makala bych tam jako das, jen to mít. Kámoška co tam dělala, říkala, že se tam můžou i levně najíst, no tak to je prácička!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]