Nejste přihlášen/a.
dobry den,
nebudu psat, jestli spolu chodime nebo ne, spis ne, ale nase pouto je dost silny. nas vztah je slozitej a nikdy spolu nebudeme moct byt. to je vedlejsi. Jde o to, co delam ja. Jsem zamilovana a udelala bych pro toho druheho vse. dotycna mela problemy v rodine, tak jsem se nabidla, ze ji odvezu k rodicum (200 km). To nakonec odmitla, ze me nechce otravovat a ze kdyz ji chci mermomoci pomoct, at ji odezu tam a tam tehdy a tehdy. No ok. ale tak si tak rikam, jestli jsem to s tou nabidkou neprehnala, abych ted nebyla taxikar. neumim rict ne, chci to pro ni delat, ale zaroven si chci zachovat hodnotu.
Několikrát jsem si podrobně přečetl váš dotaz, snažil se ho trochu přeložit do srozumitelné češtiny, ale nejsem z něj příliš moudrý. Ostatní třeba budou chytřejší než já, ale pochopil jsem z toho, že existuje jakási vaše blízká přítelkyně. Jste do ní zamilovaná. A že potřebuje někam odvézt. Vy se bojíte, aby to nebylo moc často. Jen netuším, jakou hodnotu si chcete zachovat.
Beru to tak, že když za mnou přijde kamarád s tím, že potřebuje někam odvézt, když to jde, tak ho odvezu a vůbec neřeším nějaké věci okolo. Určitě se se mnou nějak zase vyrovná.
Takže ji naložte, odvezte a hotovo.
Už z těch pár řádků je velice patrné, že v sobě máte slušný guláš
No ale držme se faktů: vy jste nabídla odvoz, dotyčná nepřijala, ale (jednou) požádala o jiný. To mi nepřipadá moc divoké. Až to bude po čtvrté, páté v nedlouhé době, tak ano, asi si z vás dělá taxikáře. Možná by vám to stálo za to, možná ne. Co by určitě stálo za to by bylo srovnat si vlastní sebevědomí do latě.
Dobrý den.
Říkáte, že s danou osobou jste si velice blízké. Je tedy přirozené blízké osobě nezištně pomoci. Pokud ji tedy odvezete na požadované místo, určitě neztratíte svou hodnotu. Proč také. Odvoz jste ji nabídla, ona odmítla, ale požádala na základě Vaší nabídky o odvoz jiný. V čem je tedy problém? Proč o tom přemýšlíte.Pokud jste nabídku myslela opravdu upřímně, za svým slovem si stůjte a odvezte ji . A příště, než cokoliv nabídnete, promyslete si to. Nedělejte nic ukvapeně.
Dobrý den. Soleil, míru ochoty a vstřícnosti vůči druhým, máme každý jinou. Říkat Vám, co máte, nebo nemáte dělat, by nemělo smysl. Záleží jen na Vás, zda pomoc druhému nabídnete, či vyhovíte požadavkům druhé strany. Srovnejte si to v hlavě a pokud máte pochybnosti, naučte se to slůvko _ ne, říkat a používat. Můžete druhému vypomoci, ale nemusíte se nechat dávat využívat. A pokud pro druhého již něco uděláte, pak nemá smysl přemýšlet o tom, zda to bylo dobře, či špatně. Prostě jste to udělala a jestli se Vám to nepozdává, příště to udělejte jinak a v klidu odmítněte...Na hodnotách Vám to neubere, máte právo dělat svá vlastní rozhodnutí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.