Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest nohou vs růst

Od: takjan* odpovědí: 10 změna:

Je pravda, že pokud vnuka (8 let) bolí nohy-kosti, může být způsobeno růstem? Je fakt, že je malý a teď se začíná "vytahovat" .

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No nám to rodiče taky říkávali a asi to bude pravda. Viz

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Mého syna asi v deseti letech trápily bolesti nohou, jak říkal on - kostí. Byl podrobně vyšetřen lékaři (dětský lékař, ortoped i neurolog). Žádný zdravotní problém nenašli. Oznámili mi, že jde o "růstové problémy". Zhruba do půl roku bolesti odezněly. Masírovala jsem mu nohy Alpou, pomáhalo to. K lékaři pro jistotu zajděte.

hodnocení

2x

Když jsem byla malá, tak mi maminka často masírovala nohy Pamelou, protože mě šíleně bolely. Ještě stále si to pamatuji. Když totéž začalo u starší dcerky, doporučila mi dětská lékařka acylpirín. A když totéž bylo u druhé dcerky, Acylpirin jsem znovu vytáhla z lékárníčky. To bylo jediné, co pomáhalo. *hej*Je pravdou, že jsme o neblahých účincích Acylpirinu něvěděli, tak jsme to přežily ve zdraví. Ano, kosti a klouby z růstu opravdu bolí, vím to z vlasních zkušeností.*jasne*

askmenow*
hodnocení

1x

Ano, může. Přesto bych s nimi zašla k lékaři, za prohlídku a konzultaci nic nedáte a budete mít jistotu, že to není nic jiného. Kdybyste něco zanedbal, budete si to jen vyčítat.

filuta*
hodnocení

0x

Možné to určitě je. Mne bolela kolena a často také čelist. ;)

hodnocení

0x

Dobrý den, Takjan. Když by to byl můj syn, kterého v 8 letech, bolí nohy- kosti, tak bych šla k lékaři. Proč?

Oba synové od mala sportují. ( už ve školce) Atletiku, plavání. Ve škole, volejbal. Každý den trenink, když ne atletiku, tak volejbal, nebo plavání. Výška 187, 190. Vnukové, jsou jako tatínkové, také sportují. Stěžují si, že nemají čas, na nic jiného, ale nikdy na bolesti kostí. I vnukové jsou habáni. Pravda je, že tvaroh, mléko, sýry, zelenina, ovoce, to je každodenní strava, jak otců, tak synů.

Ta bolest kostí, může být nějaký zánět apod., který se usadí v kloubech, nebo něco jiného. Nepodceňovala bych to. Jen můj názor.

doplněno 05.10.12 00:41:

Někdo používal na bolest svalů, natírání alpou. To bylo po cvičení.

ladaadal*
hodnocení

0x

Bude to růstem, ale pro klid duše bych zašel k doktorovi. Třeba jen doporučí, co navýšit či ubrat ve stravě.

sargo*
hodnocení

0x

V pubertě budiž, ale že by takhle bolelo něco prcka?

Na druhou stranu - osm let? To ještě není vyloučeno, že cítí nějakou nepohodu a tak básní způsobem, který mu připadá dramatický - a může to být nastuzení, kdy se cítí opravdu nepříjemně po těle, i psychika (škola už touto dobou patrně přestala být zábavná).

amlim*
hodnocení

0x

Opravdu, tu odpověď znám z dětství, že kosti bolí když děti rostou...Ale vím, že jakákoliv bolest je signál, že něco není v přádku. Dnes bych to nepodceňovala. možná "jen"chybí vitaminy nebo minerály.

hm*
hodnocení

0x

Ano. Jestli je to zrovna růstem (říká se to), to nevím, ale v tomto věku se mohou objevovat bolesti nohou, zvláště v noci, přes den ne. Časem to odezní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]