Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás, to jsem zase já... Omlouvám se, že Vás otravuji, ale opět potřebuju poradit. Vyznal jsem zadané holce lásku, napsal jsem za to, že doufám že si to nevyložila špatně. Když jsem se s ní pak viděl řekla něco, jakože nemá vůbec důvod být naštvaná, přitom se ten kluk jí asi líbí. (myslím si to podle toho, že o něm často mluviLA, dneska vůbec ne...) Nerad bych nějak dotíral a potřeboval bych rozeznat hranice otravování a toho druhého... Nevím jak to pojmenovat.
Rád bych jí napsal nějakou SMS... ale opět nevím, co by v ní mělo být. Většinou si povídáme venku, takže "pokec" přes SMS asi není to pravé...
Taky mě napadlo jí dát nějakej dárek (má ráda náramky...) Ale opět, nevím s jakými slovi jí to předat (Tady máš odemě dárek...=není to trochu zastaralé?)
Takže to ještě schrnu:
Pomocte mi prosím, rozlišit hranice mezi otravováním a "namlouváním".
Poraďte mi prosím, obsah SMS (a jestli jí mám vůbec poslat).
Poraďte mi prosím, jestli je rozumné jí dát dárek (aby sem se jí nelíbil jen po hmotné stránce = jako peníze..) a s jakými slovi
Jen dodám, že mě je 13 let a jí také tak.
PS: Vím že to beru vědecky, jinak to neumím ...
A jak tedy reagovala na tvé vyznání? To dost ovlivňuje jakékoli další rady... Co ti řekla? Dala ti nějak najevo, zda chce zůstzat se svm klukem, nebo zda stojí o tebe?
Že se nezlobí je pěkné, ale myslím, že by bylo fair, kdyby se vyjádřila nějak konkrétněji. Nezlobit s ese může ať o tebe má či nemá zájem. Ldyž ti však nic konkrétnějšího neřekne, skoro z toho mám pocit, že jí dělá dobře tvůj zájem, chce si ho udržet, ale zároveň nechce nic měnit na vztahu, který má.
To je samozřejmě jen má spekulace, neber to jako něco, co je nutně pravda, ale v příštích dnech, až se uvidíte, popřemýšlej, že to tak není.
Já na tvém místě bych se s ní asi chtěla sejít a na rovinu se jí zeptala, jak to bere... zda plánujue být as přítelem dál, či ne... a jakou máš šanci. Ale zase, to je to, co bych udělala já v tvé situaci... nemusíš to dělat. A vlastně je to ode mě hodně "coby kdby úvaha". jak už jsem tu jednou psala, nikdy se mi nestalo, že bych někoho milovala dřív, než s ním chodila, naopak se ke mě láska dostavuje často až po velmi dlouhé době, pokud vůbec
A vím, že to všechno hrozně řešíš, ale hlavně buď sám sebou. Je jasné, že když člověk tohle prožívá napoprvé, je nejistý... ale přecijen často budeš muset jednat rychle, bez času to analyzovat... A také ji chceš oslovit tím, jaký jsi ty, ne jaký je mix rádců z poraďte
Tvé jednání je nekorektní vůči té dívce, vůči jejímu chlapci i vůči tobě samotnému. Tohle se prostě nedělá.
Z toho, co uvádíš v dotazu a doplňuješ pod ním, soudím, že dívka zájem nemá, maximálně si tě nechá jako pojistku (i to je otázka) pro případ, že by nynější vztah skončil.
dobrá vědecká otázka.
Vyznání lásky neurazí ani nenamíchne ženu jakéhokoliv věku, ať je jí třináct, či padesát. To jestli je zadaná nebo ne, nemá na věc žádný vliv. Ale jak sis správně všiml, chlap nesmí být dotěrný. Nesmíš na ni moc tlačit a být vlezlej. Můžeš si s ní přátelsky popovídat, využít příležitosti a říct : "Hele. Udělal jsem ti náramek. Líbí se ti?" a připnout jí ho na ruku. Buď si ho na ruce nechá nebo ne. Hned poznáš, jak na tom jsi. Pak ji třeba pozvi na indiána nebo na zmrzlinu, ale peníze jí nedávej. To se opravdu nedělá.
Asi jste mě blbě rozuměl :D Nechtěl jsem jí dát peníze, to opravdu ne.. Jako aby si neřekla, že se mnou bude chodit JENOM pro peníze (dárky atd.)
Ahoj Miky. Nedej se odradit. Pokud jí chceš dát maličkost, jako pozornost, klidně to udělej. Řekni jí, bys jí chtěl dát něco pro radost, aby věděla, že si jí vážíš a že na ní myslíš. Tvůj zájem jí dělá evidentně dobře a nemyslím si, že by tě brala jen jako pojistku. Někdy člověku trvá delší čas, než si připustí jakékoliv city k druhému člověku. Myslím si, že když budeš vytrvalý, budeš se k ní chovat hezky a bez toho, aby ses jí vnucoval, budeš trpělivý, přehodnotí svůj vztah k Tobě. Často se z kamarádství zrodí něco víc mezi lidmi. Zda k sobě patříte, ukáže jen čas. Ale nevzdávej dobývání, mně se moc líbí, jak jsi vytrvalý a jak si dopředu všechno rozvažuješ...Tvá snaha přinese snad kladný výsledek. A pokud ne, budeš mít už hezky natrénováno, jak dobývat srdce dívek. Později se Ti taková zkušenost bude určitě hodit. On právě ten čas namlouvání, je jeden z těch nejhezčích...Moc Ti fandím.
Děkuji moc Napíšu jí někdy zítra, třeba až bude na FB
A to, že si do předu vše plánuji, je spíš moje -... Jako, nemám problém jí něco říct nepřipraveně, ale jsem radši když to (v mezích) jde si připravit
Ajéje, opět další komplikace...
Takže :D
Její kluk se to dozvěděl, jak to nevím... Na FB mě přišla taková ta zpráva, jako že jsem mrvej až mě potká. Tak tohohle se trošku týká ten další dotaz..
Nerad bych se ztrapnil před tou holkou, kdybych se s ním pral... Má lepší kondičku (Ten kluk), já chodil na judo... Rozhodně by byl trapas před ní se nějak poprat a porvat. Tudíš je několik možností a několik řešení (pokud by vás napadla jiná situace, nebo řešení napište, a také co je z řešení nejlepší)
Situace 1:
Potkám se s ním a s tou holkou (záměrně se vyhýbám jménu, projistotu..)
a) budu to snažit řešit domluvou
b) budu se chtít (nebo budu muset) se porvat...
Jde o to, jestli když se to budu pokoušet srovnat ústně (slovně :D) tak musím mít argumenty, ty nemám. (poraďte prosím). taky bych nerad vypadal jako srab... K tomuhle se prosím vyjádřete taky Taky jde o to, jestli mám na svém chování něco změnit, když tam je přítomná ta holka..
Situace 2:
Bude sám.
a) jako výše domluva
b) jako výše rvačka
Bude sám (bez kamarádů) tak si myslím, že rvačka pokud budu nucen.
Situace 3: Bude s kamarády...
To je trošku oříšek. Kdyby k tim kamarádům byla i holka, situace je o to složitější. Opět porvat se/neporvat i přes možnou přesilou... Nebo domluva, popř. útěk (je to zbabělé ale..)
Prosím napište mi váš názor..
Té jeho holce jsem napsal vyznání.. on na to přišel a napsal mi, že budu mrtvej až mě potká... Takže se se mnou chce asi poprat..
To jen vyhrožuje. Teda pokud ení úplné hovado. Do rvačky se nenech vyprovokovat. To je blbost. Kdyby ti jednu natáhl, je to jeho hloupost, nemusíš mu to vracet. A pokud bude jen nadávat, něco stručného mu řekni, nebo mu prostě řekni, že se s ním tímhle stylem nebudeš bavit a klidně odejdi. Rozumní lidé se neperou.
doplněno 06.10.12 13:21: Podle mě vymýšlíš až moc nereálné scénáře
Lidi, chtěl bych jí udělat nějaké video na YT s textem, jejíma fotkama atd. Jen nevím, co tam přesně napsat.. Jako, že ji miluju to mi přijde takový blbí... Jako chtěl bych jí říct, že mi s ní je dobře (je zadaná) Myslíte si, že je to dobrý nápad a co tam přesně mám napsat?
Takže... S tím videem jsem to zavrhnul. Poprosil bych Vás ještě o radu... Dnes jsme byli na společném kroužku a on tam vždy chodí ten její... Nemám problém se s ní bavit, když tam není. Když tam je, sice je to těžší ale zvládnu to. Ale co mě ABSOLUTNĚ vytáčí je, když se s ní začnu bavit a on tam přijde, nenápadně poslouchá atd.. Přitom on ví že se mi líbí. Napsal jsem jí to na FB, vím že jsem udělal chybu. Při menšim psaní na FB jsem napsal, něco jako že mi vadí že když se s ní bavím, tak tam ten její kluk přijde a "dohlíží". Ona na to, že se s ní klidně mohu bavit, a mám ho ignorovat když ho nemám rád... Já na to, že on nemá rád mě (další blbost-uznávám) a že nechci, abychom se kvůli němu nebavili bo tak. A že jsem si myslel, že když je tam on, tak se se mnou odmítá bavit. Ona na to jen, že jestli se nechci bavit o něčem jiným, tak jsem změnil téma... A vůbec nevím co si s toho mám vzít a jak to myslela a také jak se teď k ní chovat. (to si asi vydedukuju, ale když poradíte, taky budu rád )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.