Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymazání otce z rodného listu

Od: kacka* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, je i 22 let a s otcem spolu již několik let nekomunikujem. Pouze přes soudy po kterým mě tahá již 5 let. Nechci sním mít nic společného a chtěla bych si ho nechat vymazat z rodného listu. Jde to nějak udělat? Ten člověk již pro mě neexistuje a pro mě cizí.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Bez jeho vědomí a souhlasu ne.

doplněno 04.10.12 20:52:

Kačko, já Vás sice chápu, ale jednou je to Váš otec a v rodném listě, když nebude souhlasit s výmazem, má právo být.

kacka*
hodnocení

můj otec to přestal být před několika lety! Zničil mi několik let života a musela jsem chodit i k psychologovi - soudní nařízení. Ani mi nechce říct kde bydlí, aby se náhodou nestalo,že bych se tam stavila. takže můj otec to už dávno není!

majsterjoe*

Nadruhou stranu je to clovek, ktery vas splodil.

doplněno 05.10.12 15:04:

A propo, porad z toho vypliva jeho povinnost vam pomoci kdyz bude nejhur. Na druhou stranu muze i on po vas chtit treba financni pomoct, kdyz nebude mit penize na zivot. To je bohuzel relaita, toho se proste zbavit nejde.

Ale jde se toho zbavit. Pokud u soudu prokáže, že o ni nejevil zájem, případně, jak kačka popisuje, jí dokonce škodil, tak ji soud vyživovací povinnosti vůči otci zbaví.

hoummy*
hodnocení

0x

Jde, zajděte si na matriku.

kacka*
hodnocení

takže to jde? Nechci sním ani mluvit

myse*

vykašlete se na rodný list. stejně je to jenom papír...

Prostě svého otce vynechte ze svého života a je to...

Hoummy, to víte odkud?

Kačko nejde to. Pokud je to váš biologický otec, tak ne. viz Prošel jsem hafo stránek výmaz otce z rodn/... a na 99% to teď už nejde.

gita65
hodnocení

0x

Myslím si, že bez souhlasu Vašeho otce to nepůjde. Ale ani nevidím v tom nějaký smysl. I kdyby to šlo, tak stejně to Váš otec bude. To byste musela ztratit pamět, abyste si nic nepamatovala. Rodný list je jen papír. Nemusíte se s otcem vídat ani komunikovat. Jednou se vdáte a budete mít příjmení Vašeho manžela. A víte kolik je stejných příjmení? Nikdo Vás nemusí s Vaším otcem spojovat. Nevím, co se stalo, ale vygumovat otce z rodného listu nic nevyřeší.

hodnocení

0x

Ještě jedna věc. proč prostě nejde otce úplně škrtnout (ze života, rodný list je skutečně jen papír) je lékařský důvod _ rodinná anamnéza a z toho vyplývající genetické předpoklady zůstává, tu nevymažete, ať se vám to líbí nebo ne.

kacka*
hodnocení

hold pro někoho to význam má a pro někoho ne...

martinaa*

To je omyl, význam to má i pro Vás, protože jste po otci určitě něco zdědila, ať už se jedná o stránku psychickou, nebo fyzickou.

kacka*
hodnocení

to, že jsem po něm něco zdědila nená žádný význam pro mě! Tak jako on nemá pro mě žádný význam...

majsterjoe*

Jsou i situace (a je jich dost) kdy je otec neznamy. A tim jsou nejake zdravotni problemy proste nezname.

ALe jo, souhlas, ale ty geny tady jsou, stejně jako předpoklady k nějakým nemocem, například, nebo tak. Jediný rozdíl je, že nevím,kde se tu vzaly.

doplněno 05.10.12 15:32:

Ostatně mám pocit, že to oba myslíma stejně.

kacka*
hodnocení

jediný, co jsem chtěla vedet, jestli to jde nebo ne? To co se toci kolem toho mi je celkem jedno!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]