Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je i 22 let a s otcem spolu již několik let nekomunikujem. Pouze přes soudy po kterým mě tahá již 5 let. Nechci sním mít nic společného a chtěla bych si ho nechat vymazat z rodného listu. Jde to nějak udělat? Ten člověk již pro mě neexistuje a pro mě cizí.
Dobrý den. Bez jeho vědomí a souhlasu ne.
doplněno 04.10.12 20:52:Kačko, já Vás sice chápu, ale jednou je to Váš otec a v rodném listě, když nebude souhlasit s výmazem, má právo být.
můj otec to přestal být před několika lety! Zničil mi několik let života a musela jsem chodit i k psychologovi - soudní nařízení. Ani mi nechce říct kde bydlí, aby se náhodou nestalo,že bych se tam stavila. takže můj otec to už dávno není!
Nadruhou stranu je to clovek, ktery vas splodil.
doplněno 05.10.12 15:04:A propo, porad z toho vypliva jeho povinnost vam pomoci kdyz bude nejhur. Na druhou stranu muze i on po vas chtit treba financni pomoct, kdyz nebude mit penize na zivot. To je bohuzel relaita, toho se proste zbavit nejde.
Ale jde se toho zbavit. Pokud u soudu prokáže, že o ni nejevil zájem, případně, jak kačka popisuje, jí dokonce škodil, tak ji soud vyživovací povinnosti vůči otci zbaví.
vykašlete se na rodný list. stejně je to jenom papír...
Prostě svého otce vynechte ze svého života a je to...
Hoummy, to víte odkud?
Kačko nejde to. Pokud je to váš biologický otec, tak ne. viz Prošel jsem hafo stránek výmaz otce z rodn/... a na 99% to teď už nejde.
Myslím si, že bez souhlasu Vašeho otce to nepůjde. Ale ani nevidím v tom nějaký smysl. I kdyby to šlo, tak stejně to Váš otec bude. To byste musela ztratit pamět, abyste si nic nepamatovala. Rodný list je jen papír. Nemusíte se s otcem vídat ani komunikovat. Jednou se vdáte a budete mít příjmení Vašeho manžela. A víte kolik je stejných příjmení? Nikdo Vás nemusí s Vaším otcem spojovat. Nevím, co se stalo, ale vygumovat otce z rodného listu nic nevyřeší.
Ještě jedna věc. proč prostě nejde otce úplně škrtnout (ze života, rodný list je skutečně jen papír) je lékařský důvod _ rodinná anamnéza a z toho vyplývající genetické předpoklady zůstává, tu nevymažete, ať se vám to líbí nebo ne.
To je omyl, význam to má i pro Vás, protože jste po otci určitě něco zdědila, ať už se jedná o stránku psychickou, nebo fyzickou.
to, že jsem po něm něco zdědila nená žádný význam pro mě! Tak jako on nemá pro mě žádný význam...
Jsou i situace (a je jich dost) kdy je otec neznamy. A tim jsou nejake zdravotni problemy proste nezname.
ALe jo, souhlas, ale ty geny tady jsou, stejně jako předpoklady k nějakým nemocem, například, nebo tak. Jediný rozdíl je, že nevím,kde se tu vzaly.
doplněno 05.10.12 15:32:Ostatně mám pocit, že to oba myslíma stejně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.