Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zůstatek dovolené ve výpovědní době?

Od: garry48 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chci se zeptat zda-li mi zaměstnavatel může bránit v čerpání zůstatku dovolené? Jsem ve výpovědní době do 30.11. a mám po krácení ještě 20 dní dovolené. Zaměstnavatel mi ji odmítá proplatit a zároveň mi vyhrožuje, že pokud nepřijdu do práce tak mi dá hrubé porušení pracovní kázně. tzv "áčko". Mohu se nějak účině bránit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dobrý den. Čerpání dovolené určuje zaměstnavatel. Pokud nebudete mít možnost si ji vybrat, je povinen Vám jí při skončení pracovního poměru, dle zákoníku práce, proplatit.

doplněno 04.10.12 17:13:

Viz: § 222 zák. práce náhrada za dovolenou:

(2) Zaměstnanci přísluší náhrada mzdy nebo platu za nevyčerpanou dovolenou pouze v případě skončení pracovního poměru.

mole
hodnocení

0x

Řešila jsem to samé - čerpání Vám nemusí povolit, ale proplatit musí s poslední výplatou

iz*
hodnocení

0x

Zaměstnavatel jedná v souladu se zákonem (čerpání dovolené určuje podle zákoníku práce on), takže se nemáte čemu bránit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]